Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem zaczął się ok 2 dni temu, mianowicie wycieka płyn na wysokości podpory skrzyni automatycznej. Wyciek czasem jest większy a czasem nie ma go w ogóle. dzisiaj byłem na warsztacie zdjeli płyte pod autem i ta od silnika jest sucha, ta druga jest mokra. czy idą tam jakieś przewody czy cos? skad może tam wyciekać płyn?

Dzięki

Opublikowano (edytowane)

Tak płyn chłodniczy. Kolor i na języku smak. Poza tym w zbiorniczku ubywa. Jedna zależność: ubywa płynu i kapie pod autem jak jest zimny. Jak się nagrzeje to wyciek ustaje... Płyta pod silnikiem sucha na silniku nie widać żadnego wycieku. Płyta pod skrzynią mokra.

Edytowane przez gofer513
Opublikowano

Sprawdz krociec wody pod kolektorem ssacym, tez tak mialem byl pekniety lekko i ciezko bylo namierzyc wyciek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nagrzewnica puściła.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Witam,

Nagrzewnica wymieniona a wyciek płynu nadal występuje. Macie jakieś pomysły gdzie w tylnej części może to uciekc? samochod ma webasto ale tam nic się nie leje...

Opublikowano

ps. rozebrałem całe podszybie od strony silnika, i widac z góry skrzynie, nigdzie nie ma sladów wycieku. Nie widzę tam również żadnych krućców czy czegokolwiek związanego z układem chłodzenia.