Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, 

Pojazd przez kilka dnia stał na dworze w dużym słońcu (wakacyjny wyjazd) i zaraz po powrocie zauważyłem odpryski na drewnianych dekorach drzwi przednich (obie strony). Drewno tam jest bardzo ciasno spasowane i sądzę, że jak auto się mocno nagrzało wewnątrz, plastiki zaczęły napierać i pojawiły się odpryski. Auto odebrane pod koniec marca. Myślicie, że jest szansa na naprawę w ramach gwarancji? to nie są miejsca, które da się samemu uszkodzić. Lipnie to wygląda, zwłaszcza to większe od strony kierowcy.

Pozdrawiam

IMG_9744.jpg

IMG_9749.jpg

Edytowane przez Lozdek
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czołem, miałem podobną historię w mercedesie (uszkodzenie było trochę innej natury, ale powstało w podobnych okolicznościach). Też dekor drewniany. Zostało uznane.

Imho, zgłaszaj i nawet jak Ci powiedzą że nie warto to zgłaszaj. To nie dealer podejmuje decyzję. 

W BMW miałem sytuacje odprysków na felgach. Przy zgłaszaniu kręcili nosem, że nie ma szans na wymianę na gwarancji. Ku zdziwieniu wszystkich decyzja przyszła pozytywna.

Daj znaka jak się skończył temat u Ciebie.