Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano

2l to możesz kupić w PL lub DE bezwypadek, po co takiego walniętego kapcia kupujesz? A zawiecha tył? 

Opublikowano

Kolego, ten i poprzedni egzemplarz powinien zostać sprawdzony przez eksperta np Pana z bimmer check. Kupić to żaden problem. Ale co dalej?

albo moze po prostu zostań przy swojej e92? Skoro wiesz co masz, co zrobiłeś i co może sie szykować do zrobienia w niedalekiej przyszłości?

Opublikowano (edytowane)

E92 już poszła w dobre ręce. 

1 godzinę temu, Ponta napisał(a):

2l to możesz kupić w PL lub DE bezwypadek, po co takiego walniętego kapcia kupujesz? A zawiecha tył? 

Zawiecha nie ruszona. Co do samochodów z PL to ceny są kosmiczne, a z DE to bite i przekręcone bez śladu w historii. W Wielkopolsce nie ma dużego wyboru, a nie chce jeździć po całym kraju za autem.

Gdzie znaleźć eksperta do sprawdzenia auta?

Edytowane przez roback
  • Moderatorzy
Opublikowano
8 godzin temu, roback napisał(a):

Zawiecha nie ruszona.

To ciekawe, nie wierzę że koło nie dostało przy takim uszkodzeniu, to niemożliwe.

Opublikowano (edytowane)

Na aukcji miał status Run & drive, czyli jeździł po placu, co może wskazywać na to, że zawieszenie nie ucierpiało. Napisałem do Bimmer check jak radził poeta. Dzisiaj jadę na wstępne oględziny i jak będzie rozmowa o dalszych krokach to ich zamówię i zobaczymy. 

Edytowane przez roback
Opublikowano

Akurat zawieszenie to najmniejszy problem, odkręcasz, przykręcasz i działa. Gorzej jeśli buda przekoszona tak jak tu..

Opublikowano
W dniu 31.08.2024 o 20:12, roback napisał(a):

No wiesz, przynajmniej wiadomo co było. Ćwiartka wstawiona. Próg nietknięty. NIe mam doświadczenia w takich sytuacjach. Czym to grozi?

Spójrz na zdjęcie z aukcji, koło wystaje daleko poza linię dachu. Samo wstawienie ćwiartki to tylko część roboty (i to chyba ta mniejsza). Nie wiadomo jak została rozwiązana kwestia przekoszenia. 

Jak będziesz oglądał samochód to przejedź przez kałużę i zobacz ile zostawia śladów.... 

A tak na poważnie, nie rozumiem dlaczego Twój entuzjazm jest tak duży, nawet kiedy widzisz jak rozbity był samochód. 

• Moderatorzy
Opublikowano

Tak w ogóle to gdzie jest link do ogłoszenia?

Opublikowano
10 godzin temu, pulower napisał(a):

A tak na poważnie, nie rozumiem dlaczego Twój entuzjazm jest tak duży, nawet kiedy widzisz jak rozbity był samochód. 

Może dlatego, że cena dosyć atrakcyjna, sam nie wiem. Poza tym byłem, widziałem, jechałem. Właściciel przerobił nawet włączniki świateł na europejskie co jest raczej rzadkością w autach z USA zarejestrowanych w PL. Wszystko działa, małe poprawki lakiernicze itp. No i jest już w PL 4 lata. Zrobił nią 60k km.

7 godzin temu, gorus napisał(a):

Być może jest właścicielem samochodu 

Hihihihi, dobry temat. No i generalnie pozytywny ze mnie człowiek. 

A 3 lata temu też się radziłem odnośnie tej e92 i były opinie raczej nieprzychylne. 3 lata jeździła, teraz cieszy kogoś innego. Kupiłem tanio, zrobiłem co trzeba było, pomalowałem całą w srebrny mat i śmiga elegancko, to w ogóle nie wiedziałem jak była bita. Ok, zobaczymy zamówiłem wstępnie pana Bimmer Check.

Opublikowano
12 godzin temu, roback napisał(a):

Może dlatego, że cena dosyć atrakcyjna, sam nie wiem.

Kiedyś na tym forum przeczytałem mądre zdanie - "Nie ma nic droższego niż tanie BMW". 

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, pulower napisał(a):

Kiedyś na tym forum przeczytałem mądre zdanie - "Nie ma nic droższego niż tanie BMW". 

Moim zdaniem to nie jest tanie, jest adekwatne do stanu i rocznika, jest tanie w porównaniu z innymi gruchotami z ameryki z 2012 czy 2013 roku z nalotem 300kkm na N20. Ludzie przeginają pałę krzycząc 50k pln za 12 letnie auto z ameryki. 

Powinno się stworzyć odrębny temat ze złotymi myślami 😉 one wszystkie są prawdą, jednak czasem są wyjątki od reguły. Dlatego nie wziąłem tej białej 5ątki z poprzedniego mojego tematu.

Wizyta specjalisty umówiona, jestem ciekaw werdyktu.

Edytowane przez roback
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
W dniu 1.09.2024 o 09:11, roback napisał(a):

Na aukcji miał status Run & drive, czyli jeździł po placu, co może wskazywać na to, że zawieszenie nie ucierpiało. Napisałem do Bimmer check jak radził poeta. Dzisiaj jadę na wstępne oględziny i jak będzie rozmowa o dalszych krokach to ich zamówię i zobaczymy. 

"Run and Drive" na aukcjach znaczy tylko tyle:
- Silnik się uruchamia
- Można włączyć bieg
- Rusza do przodu o własnej mocy

Nawet na 3 kołach, po dachowaniu i złamane w pół samochody potrafią to zrobić 🥲

Edytowane przez madseason
  • Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 3.09.2024 o 20:49, roback napisał(a):

Wizyta specjalisty umówiona, jestem ciekaw werdyktu.

Jaki był werdykt?

Opublikowano

Taki, że obiektywnie został potwierdzony stan techniczny przez specjalistę przez oględziny i komputer oraz na stacji kontroli pojazdów na przyrządach. Generalnie Pan Bimmer Check daleki jest od wydawania opinii, ale na podstawie tego co usłyszałem, a wcześniej sprawdziłem też organoleptycznie podjąłem decyzję o zakupie. Jest coś tam do zrobienia jak ślady rdzy na błotniku, który był uderzony i aktualizacja nawigacji oraz zakup opon i ewentualnie akumulatora, a także jakieś rysy parkingowe na zderzaku. Przebieg potwierdzony, amortyzatory ok, hamulce ok, silnik i komora silnika sucha, wszystkie osłony podwozia na miejscu, środek czysty, zadbany, auto sprawdzone wypadkowo w PL - czysty, zatem nic tylko wsiadać, lać benzynę i jeździć. Zobaczymy co jeszcze wyjdzie. Dziękuję wszystkim za opinie, każdą brałem serio i nigdy wcześniej nie sprawdziłem samochodu przed zakupem tak drobiazgowo jak tego. Na razie cieszy bardzo.

• Lubię to 1
Opublikowano

To auto w końcu sprawdzał bimmercheck, czy ktoś inny?

http://images69.fotosik.pl/527/fc8157997e792cbc.jpg