Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przymierzam się do zakupu BMW x3 rocznikowo 2019-2022 z USA, celuje w silnik dwulitrowy benzynowy . Mam trochę obaw związanych z różnicami dotyczącymi samochodów zza oceanu a tymi naszymi, chodzi o części zamienne typu klocki, elementy zawieszania itp czy są porostu takie same jak u nas w Europie? Oraz czy silnik 2.0 252 km to ten sam silnik b48 co u nas?

Jeżeli ktoś dysponuje wiedzą bardzo proszę o pomoc będę wdzięczny.

Pozdrawiam Marek😉

Opublikowano (edytowane)

Części zamienne te same, wymieniałem klocki, tarcze i jest OK. Silnik u mnie benzyna B46D

Edytowane przez Ynio
  • Dziękuję 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z częściami nie ma problemu. Wszystkoe są dostępne w Wuropoe.

• Dziękuję 1
  • 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W przypadku G0x trzeba to podzielić na:

-EVO czyli ten starszy typ bez android auto w autach jakos do konca 2019, to brak mozliwosci korzystania z aplikacji myBMW i całego Connect Drive, bo karta SIM nie jest obsługiwana w Europie. I w sumie nie ma jak tego rozwiązać. Na plus jest tanua konwersja map. W granicach 300 zl wgrasz Polskie mapy

-MGU, czyli mapy Live od roku 2020, wszystko działa. Nue ma co raczej liczyć na aktualizacje zdalne, bo to kupa danych. Przynajmniej nie słyszałem aby komuś się samo zaktualizowało. Poza tym jest to nie porządane, żeby kodiwanoe nie wróciło do USA. Reszta czyli myBMW i mapy dzialają. Samo wgranie map jest droższe niż w EVO. Są dwie opcje:

- patch- masz wszystko , aktualizacje na zawsze itp. Minis taki że trzeba wykrecic navi i na stole wgrać oprogramowanue. Koszt kolo 1000zl

-orginalny kod konwersji od BMW- kupijesz kod do konwersji i wrzucasz go na pendrive razem z mapą. Tyle. Kod jest na teraz tylko na jedną aktualuzację, ale ostatnio BMW voś kombinuje, żeby aktualizacje były za free. Jest szansa że dalsze aktualizacje będą darmowe. Cena kodu kolo 2000zl.