Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam pytanie do innych użytkowników 520i/520d, czyli wersji z biedniejszym podświetleniem ambientowym (bez 4UR - Interaction bar with Ambient Lighting).

Czy u Was również uchwyt na kubki ma ramkę sugerującą, że powinna się ona podświetlać, ale nie ma tam oświetlenia ambientowego? Zastanawiam się, czy coś nie działa, czy to podświetlenie jest elementem 4UR? Tak twierdzą koledzy z US, ale może na rynku europejskim jest inaczej?

Zdjęcie wyjaśni o co mi chodzi:

image.thumb.png.41d686cf6cacaa12bdd5e764aae243f0.png

Opublikowano

Ok sam sobie odpowiem - ten model tak ma 😞 W sieci jest sporo zdjęć/filmów na których wersje bez 4UR mają tą jasną ramkę, ale się ona nie świeci.

Opublikowano

Wg mnie w elektrykach i hybrydach, ale w tych ostatnich chyba tylko 550e. Nie mam pewności, co do 530e.

Opublikowano

Ktoś wspominał, że od nowej produkcji miał byc wprowadzony także w benzynach i dieslach, ale ile w tym prawdy nie wiem. Sam zobaczę u siebie jak odbiorę za 2-3 tygodnie (mam nadzieję).

• 5 tygodni później...
Opublikowano

prawdopodobnie na europe nie będzie świeciło 😞

Chciałem w swoim modelu 520i wymienić właśnie wszystkie elementy świetlne z podstawowego na te z elektryka, kupiłem listwy boczne oraz cały przód . Jeszcze nie wymieniałem przodu ale sprawdzałem z listawami bocznymi i prawdopodobnie trzeba poza sama wymiana dokonać przekodowania auta. Mam wersję bez foteli komfortowych ( po prostu mi ich wygląd nie leżał), nie podoba mi sie ta połać bez przeszyć w górnej części  siedzeń) i po wstawieniu paska od strony pasażera z wersji z komfortami dodatkowo pojawiła sie opcja pamięci foteli ( bez konieczności kodowania). Dodatkowo poza zmiana paska bocznego , należy wymienić okablowanie , w opcji 4UR dodatkowo jest jeszcze wstawiany moduł, którego brak w podstawowej oraz dioda wraz z plastikowym paskiem podświetlająca wnękę schowka w drzwiach.

Nie wiem , i nigdzie jeszcze nie mogę znaleźć czy aby zmienić oświetlenie deski na 4UR nie potrzeba tam również dodatkowych modułów do led

prawdopodobnie , aby oświetlenie tych wnęk na kubki świeciło potrzebny jest dodatkowy led jak nie rozszerzona wiązka instalacji a to co widzimy , to jedynie element rozpraszający światło  a zarazem wykończający deskę .

Może ktoś coś więcej wie na ten tema zamiany oświetlenia na 4UR, proszę o podpowiedz i z góry przepraszam że wpierdzielam się w temat 

• Dziękuję 1
Opublikowano
6 godzin temu, Kinio_24 napisał(a):

Chciałem w swoim modelu 520i wymienić właśnie wszystkie elementy świetlne z podstawowego na te z elektryka, kupiłem listwy boczne oraz cały przód . Jeszcze nie wymieniałem przodu ale sprawdzałem z listawami bocznymi i prawdopodobnie trzeba poza sama wymiana dokonać przekodowania auta. Mam wersję bez foteli komfortowych ( po prostu mi ich wygląd nie leżał), nie podoba mi sie ta połać bez przeszyć w górnej części  siedzeń) i po wstawieniu paska od strony pasażera z wersji z komfortami dodatkowo pojawiła sie opcja pamięci foteli ( bez konieczności kodowania). Dodatkowo poza zmiana paska bocznego , należy wymienić okablowanie , w opcji 4UR dodatkowo jest jeszcze wstawiany moduł, którego brak w podstawowej oraz dioda wraz z plastikowym paskiem podświetlająca wnękę schowka w drzwiach.

Nie wiem , i nigdzie jeszcze nie mogę znaleźć czy aby zmienić oświetlenie deski na 4UR nie potrzeba tam również dodatkowych modułów do led

prawdopodobnie , aby oświetlenie tych wnęk na kubki świeciło potrzebny jest dodatkowy led jak nie rozszerzona wiązka instalacji a to co widzimy , to jedynie element rozpraszający światło  a zarazem wykończający deskę .

Może ktoś coś więcej wie na ten tema zamiany oświetlenia na 4UR, proszę o podpowiedz i z góry przepraszam że wpierdzielam się w temat 

Skąd brałeś listwy?

Opublikowano
10 godzin temu, Kinio_24 napisał(a):

Kto robił montaż tych nowych listw? I podpinam się pod pytanie gdzie je kupiłeś?

Opublikowano
W dniu 3.10.2024 o 16:48, buster12 napisał(a):

Skąd brałeś listwy?

listwy aledrogo  - serwis niedostępne a jak są to cena z klapek wyrywa.........

Opublikowano
W dniu 3.10.2024 o 21:31, Jfrom_waw napisał(a):

Kto robił montaż tych nowych listw? I podpinam się pod pytanie gdzie je kupiłeś?

montaż - sam wymieniłem, myślałem że to tylko wystarczy zamienić 😞

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Posiadacie może informacje czy te listwy świetlne z elektryków pojawią się w wersjach spalinowych? Zamówiłem 520i na produkcje styczeń/luty. Handlowiec mówił,  że miały być w marcu, potem przełożyli na lipiec, ale dalej ich nie ma. A fajne są.