Skocz do zawartości

wymiana pękniętych sprężyn f11 przód

wsaw

Rekomendowane odpowiedzi

szukałem ale nie znalazłem, tis opisuje procedurę jako skąplikowaną trzeba użyć lasera itd. czy ktoś to robił w garażu? ewentualnie jakie sprężyny kupić mam zwykłą f11 bez adaptacyjnego zawieszenia.  czy może kupić cały zestaw sachs np taki AMORTYZATORY SACHS PRZÓD PEŁNY ZESTAW BMW F10 F11 314 875 za 1390 zł z Zielona Góra - Allegro.pl - (12751511967)

czy nikt nie wymieniał sprężyn w f11?. Ja to rozebrałem już i nie ma tam możliwości regulacji jak pisze TIS 37 11 032 Wymiana przedniego lewego lub prawego amortyzatora sprężyny (newtis.info) Jest tylko jedno położenie rozpurki sprężyny i łożyska podporowego, chyba że to dotyczy tylko zawieszenia adaptacyjnego, a ja mam zwykłe, może ktoś sie wypowie ?

dziwie się że jest tak mało informacji na temat pozycjonowania łożyska podporowego amortyzatora bo w/g TIS bmw jest to dość skomplikowane i wymaga urządzenia które kosztuje kilkaset dolarów. Możliwości ustawienia jest sporo i różnice są dość duże z prawej strony to aż 120 stopni dla aut z przed roku 2010. Wiodać z tego że większość mechaników garażowych robi to na tzw pałę. 

W dniu 7.09.2024 o 11:36, wsaw napisał(a):

dziwie się że jest tak mało informacji na temat pozycjonowania łożyska podporowego amortyzatora bo w/g TIS bmw jest to dość skomplikowane i wymaga urządzenia które kosztuje kilkaset dolarów. Możliwości ustawienia jest sporo i różnice są dość duże z prawej strony to aż 120 stopni dla aut z przed roku 2010. Wiodać z tego że większość mechaników garażowych robi to na tzw pałę. 

Zaznaczasz markerem i po sprawie. Żadnej filozofii.