Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc wszystkim

W kwietniu tego roku podczas normalnej przejazdzki wyskoczyl mi komunikat o awarii systemu biernego bezpieczenstwa kierowcy. ASO „usunelo” usterke poprzez wymiane poduszki powietrznej w fotelu i pod koniec maja komunikat wyskoczyl ponownie. ASO ponownie „usunelo” usterke poprzez wymiane jakiegos sterownika. Miesiac pozniej kolejna powtoreczka - ASO ponownie wymienilo sterownik i niby sprawdzili elektryke pojazdu - teraz na bank bedzie Panu śmigać. Mija kolejny miesiac i wlasnie komunikat wyskoczyl ponownie (+ nowość: dodatkowy komunikat o awarii systemu ochrony pieszych). Jestem swiadomy tego ze w ASO panuje kompletna niekompetencja a naprawy to jedynie wymienianie czego popadnie wiec zrodla problemu nigdy nie znajdą. Beda wymieniac ten sterownik az mi sie gwarancja skonczy. 
Czy ktos mial podobne doswiadczenia? Czy serwis moze tak po prostu w nieskonczonosc udawac ze rozwiazuje problem w samochodzie? Auto miesiac temu skonczylo 2 lata - teraz jedyne co mi zostalo to repair inclusive jeszcze przez 3 lata.

poszukuje jakiejs porady co powinienem zrobic, moze ktos mial podobne problemy lub tez użerał sie z serwisem w ASO tak długo. Zmienić serwis czy męczyć partaczy az do skutku?

PS: garść statystyk: 3 na 4 awarie wystapily w niedziele - po uplywie około miesiaca po naprawie. Jedna usterka wystapila w sobote 🙂 - nie wiem, moze to istotne.

Opublikowano

Znajomemu ogarniają co przegląd wahacze z tyłu...

Może jest potrzeba handlu częściami.😄 Albo nie poświęciłeś auta...

A tak na poważnie to niech dobrze sprawdzą wszystko i niech wymieniają. Zawsze to nowszy hardware...