Skocz do zawartości

118i ubywający płyn, brak wycieków...

F55

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie F40 2019 136km przebieg 31000km, drugi raz dolewam płynu do chłodnicy 100ml, widocznych wycieków brak. Od czego zacząć? Korek zbiornika wyrównawczego..? Czy ten typ tak ma i np. trzeba gdzieś wymienić oringi na wężach? Dziękuję za pomoc...

u mnie to samo, zauwazylem to jakis czas temu przy nawet nieznacznie nizszym przebiegu. 

w zbiorniczku wyrownawczym brak czujnika, a w serii 1 E87 byl na 100%, takze niech nikt nie liczy na to ze go komputer ostrzeze, polecam zajrzec czasami pod maske. 😁

bylem kiedys na podnosniku, ale ciezko tam cokolwiek zobaczyc i znalezc, nie robilem z tym dalej nic, bo paradokslanie im czesciej uzupelnialem do maxa, to tym szybciej go ubywalo, teraz zbiorczniek prawie caly pelny, coprawda ponizej minimum, ale praktycznie nic nie ubywa.

gdzies wyczytalem ze najczesciej wlasnie uszczelka do turbo jest licha i moze puszczac.

ale jak zrobisz, to sie pochwal, moze sam sie zdecyduje w koncu 😋

inżynierowie z dalekiego wschodu twierdzą, że mają recepte na ubytki plynu chlodniczego 
https://a.aliexpress.com/_EIJVt7n

Uszczelkę z gumy należy wymienić na tą aluminiową...podobno. u mnie zaraz stuknie 200 tys km i zero poboru plunu chlodniczego, ale uszczelkę profilaktycznie zakupiłem 🙂

Edytowane przez Ku Ba

3 godziny temu, pawelo9 napisał(a):

u mnie to samo, zauwazylem to jakis czas temu przy nawet nieznacznie nizszym przebiegu. 

w zbiorniczku wyrownawczym brak czujnika, a w serii 1 E87 byl na 100%, takze niech nikt nie liczy na to ze go komputer ostrzeze, polecam zajrzec czasami pod maske. 😁

bylem kiedys na podnosniku, ale ciezko tam cokolwiek zobaczyc i znalezc, nie robilem z tym dalej nic, bo paradokslanie im czesciej uzupelnialem do maxa, to tym szybciej go ubywalo, teraz zbiorczniek prawie caly pelny, coprawda ponizej minimum, ale praktycznie nic nie ubywa.

gdzies wyczytalem ze najczesciej wlasnie uszczelka do turbo jest licha i moze puszczac.

ale jak zrobisz, to sie pochwal, moze sam sie zdecyduje w koncu 😋

Za 2 miesiące mam wymianę oleju, przed tym wleje płyn ultrafioletowy i przy okazji na podnośniku spróbuję coś zlokalizować.. zobaczymy