Skocz do zawartości

Komplet wahaczy z Allegro - co o tym myślicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no cena taka, ze nic tylko kupic wszystkie i sobie wymienic. I to mnie najbardziej niepokoi. Niedalej jak wczoraj mowili o tym, jak potwornie duzo jest w UE chinskich podrobek wszystkiego, wliczajac w to czesci samochodowe. O ile ciuchy czy perfumy to male zagrozenie dla zycia to wahacz o nieznanych parametrach, wytrzymalosci i tajemniczym stopie aluminium to ja dziekuje. Owszem milo by bylo wymienic zawiasy za 500 czy 700 pln i rozumiem, ze wplyw na cene oryginalu ma glownie marka a z kolei wplyw na cene markowych zamiennikow ma cena oryginalu ale to przynajmniej daje jakas gwarancje jakosci. Tu balbym sie jechac szybciej niz 60km/h po gladkiej prostej. A jak wiemy na luku autostrady przy 200km/h tez sa nierownosci chocby takie jak łączenia elementow jezdni mostu. Ja bym sie po prostu bał. Zreszta gosc ma tylko 82 punkty

ps

co prawda w e39 jest 10 wahadel, nie liczac wszelkiej masci koncowek drążkow i lacznikow ale mozesz sie pocieszac, ze w a4 quattro jest ich 16. I tez sa aluminiowe :twisted2:

pozdrawiam

t.

Opublikowano

Witam

Podzielam wypowiedź kolegi, ja też bym się bał na tym jeździć.

Mysłę że tu pasuje powiedzenie że ,,Tanie rzeczy są dla bogatych ludzi"

Nie ryzykuj z niewiadomym produktem albo oryginał albo Lemforder

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam

Nie ryzykuj z niewiadomym produktem albo oryginał albo Lemforder

Pozdrawiam

czy w przypadku bmw jest jakas roznica? myslalem, ze Lemforder produkuje dla bmw na pierwszy montaz...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Oczywiście że nie ma, ale potocznie Lemforder jest uznawany jako najlepszy zamiennik, pewnie z racji tego, że mając wydrapany znaczek BMW kosztuje o 50% mniej

No to jak miałem napisać w poście oryginał albo oryginał?????

(oryginał albo Lemforder chyba obrazuje sprawę jasno)

Pozdrawiam :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kupiłem wahacze MOOG bo sprzedawca i znajomi je zachwalali ale po kupnie pochwaliłem się tym zakupem w innym sklepie i tam mi powiedziano że Moog to produkuje facet w garażu w Gliwicach ! No i jestem w "kropce" bo nie wiem komu wierzyć
Opublikowano
.MOOG należy do jendego z najlepszych w zawieszeniu.

no tylko lacznik stabilizatora wytrzymal 5 tys km a Adler za 30 pln wytrzymuje kolo 40 tys

Opublikowano
no właśni dlatego jak kupuję to staram się popytać znajomych a nie konkurujące ze sobą sklepy które mają SPECJALNE dojścia a i tak zaopatrują się w tej samej hurtowni ! pozdrawiam
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Polecam firmy handlujące częściami nowymi, ale nie orginalnymi cena szczeże to żadna rewelacja mama taniej z hurtowni jak czegoś potrzeba pytać

pozdrawiam

a części moog swag itd.. 4 dni temu kupiłem zawieszenie do e39 np. przedni pr. górny wachacz 188.00 brutto Moog

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Polecam firmy handlujące częściami nowymi, ale nie orginalnymi cena szczeże to żadna rewelacja mama taniej z hurtowni jak czegoś potrzeba pytać

pozdrawiam

a części moog swag itd.. 4 dni temu kupiłem zawieszenie do e39 np. przedni pr. górny wachacz 188.00 brutto Moog

oo ostsatni post rok temu :duh:

Opublikowano
ja tam mysle ze nie sa najgorsze,w koncu autem nie jezdzi sie cale zycie...kupowanie drogich czesci to wiazanie sie z autem na dluzej..zamiast inwestowac w czesci wole odlozyc kase i kupic szybko lepsze auto.i koniec.nie ma co przezywac.

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

odziez sportowa, sprzet rtv robia w jeszcze gorszych dziurach niz chiny a wszyscy to kupujecie....

cos tu nie gra...

plazma z chin z naklejka pioneer albo sony jest ok a wahacze juz beeee

oj oj,cos tu nie gra

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
...kupowanie drogich czesci to wiazanie sie z autem na dluzej..zamiast inwestowac w czesci wole odlozyc kase i kupic szybko lepsze auto

w sumie masz racje , ale 645ci to rozumiesz ze płacze i płace bo to auto jak zapuścisz to koniec nie wyjdziesz na prostą nigdy /powinno byc wyjedziesz :lol: /

pozdrawiam

Opublikowano
...kupowanie drogich czesci to wiazanie sie z autem na dluzej..zamiast inwestowac w czesci wole odlozyc kase i kupic szybko lepsze auto

w sumie masz racje , ale 645ci to rozumiesz ze płacze i płace bo to auto jak zapuścisz to koniec nie wyjdziesz na prostą nigdy /powinno byc wyjedziesz :lol: /

pozdrawiam

powiem ci ze auto to ma ulatwiac czlowiekowi zycie,a nie utrudniac.....

jak czytam niektore posty na forum to wydaje mi sie ze zycie niektorym kreci sie wkolo klamota

auta sie nie naprawia,autem sie jezdzi....

trzeba wyczuc odpowiedni moment i sprzedac klamota zanim zacznie sie psuc...

nie wolno na aucie tracic...trzeba kupic,podrobic,pojezdzic i sprzedac zeby nie tracic za duzo

dlatego ja lubie rozbitki,ale nie za mocne,z niemiec,najlepiej w tyl...

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

pozdrawiam

powiem ci ze auto to ma ulatwiac czlowiekowi zycie,a nie utrudniac.....

jak czytam niektore posty na forum to wydaje mi sie ze zycie niektorym kreci sie wkolo klamota

auta sie nie naprawia,autem sie jezdzi....

trzeba wyczuc odpowiedni moment i sprzedac klamota zanim zacznie sie psuc...

nie wolno na aucie tracic...trzeba kupic,podrobic,pojezdzic i sprzedac zeby nie tracic za duzo

dlatego ja lubie rozbitki,ale nie za mocne,z niemiec,najlepiej w tyl...

święte słowa jacekkarasowski, ale powiem ci że jeżeli jesteś miłośnikiem marki i masz coś takiego jak 645 to uwierz mi jeżdze 5 i 7 , a 6 stoi i czeka na ładny dzień

Opublikowano
ja uwazam ze o takie auto jak bmw 6 to trzeba dbac,ale bez przesady i w granicach rozsadku...i nawet wahacze robione przez wybrzeze kosci sloniowej czy chiny mozna do niej zalozyc bez obawy

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
i nawet wahacze robione przez wybrzeze kosci sloniowej czy chiny mozna do niej zalozyc bez obawy

nie no ja rozumiem że jasteś miłośnikiem drutowania i ok czasami trzeba, ale niektóre auta to dzieła sztuki i powiem ci że 3,5,7 ok można drutować ale przy takich samochodach jak Z8 , 6 to bez sensu przynajmniej dla mnie

Opublikowano
Ostatnio wymieniałem drążek kierowniczy z końcówką Mooga - w warsztacie powiedzieli że to dawne TRW i to bardzo przyzwoita jakość. A cena zdecydowanie niższa - 160zł a lamforder 220.
Tomek
Opublikowano
i nawet wahacze robione przez wybrzeze kosci sloniowej czy chiny mozna do niej zalozyc bez obawy

nie no ja rozumiem że jasteś miłośnikiem drutowania i ok czasami trzeba, ale niektóre auta to dzieła sztuki i powiem ci że 3,5,7 ok można drutować ale przy takich samochodach jak Z8 , 6 to bez sensu przynajmniej dla mnie

powiem ci tak,ze takie podejscie wynika u mnie z tego co robie- prowadze punkt kasacji pojazdow, samochod jaki by nie byl nie moze byc miernikiem zadnej wartosci ani miernikiem statusu spolecznego

jak auto zepsuje mie sie raz to od razu idzie do zyda....

auto musi jezdzic,nie psuc sie i nie byc klopotliwe....

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

auto musi jezdzic,nie psuc sie i nie byc klopotliwe....

ja się z tobą zgadzam w 100% dlatego np. ja kupuje tylko nowe raz wrzyciu kupiłem używane i dziękuję nie pisz że dałem się załadować bo wiem co brałem jednak nie przemyślałem że jak cos jast używane to się psuje a jak się psuje to stoi itd... powiem ci że wole nową tojotę niż używane BMW, ale na szczęście odpukać mam inne alternatywy niż toyota

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W ogóle nie wiem nad czym sie zastanawiasz, masz 645i i takie wątpliwości?? ja do swojej 9-letniej piatki montowałem wachacze "Mayle" - ok 300 zł sztuka, a nie jestem maniakiem, który kupuje nadroższe czesci, ale po porostu bardzo dobre w tym przypadku, co oznacza również trwałe. Porównywanie cześci zawieszenia, gdzie autem jezdzi sie nie rzadko 200 km/h do koszulek z Chin zostawiam bez komentarza. Poza tym było juz wiele na forum o tym.