Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, dwumasa daje o sobie znać, pójdzie od razu do wymiany komplet sprzegla + dwumasa z tym, że z kim nie gadam to radzą wszyscy żeby założyć oryginalne używane ale w dobrym stanie koło zamachowe niż kupować nowe. Ponoć nowe z luka czy sachsa wytrzymają krócej niż taki oryginał w dobrym stanie i stąd pytanie, czy dwumasa z mocniejszych wersji np 530 d będzie pasować do mojej 525d 177km? 2004 rocznik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No tak...

Założysz coś co już masz czyli trupa zamiast nowej...

opisz wrażenia z jazdy po tym zabiegu.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Jak żyje tak jeszcze nie słyszałem takiej herezji, żeby zakładać używany dwumas.

Uciekaj jak najszybciej od takiego mechanika co to proponuje

Opublikowano (edytowane)

No generalnie też tak mi się wydawało, ale po rozmowie z dwiema czy trzema osobami stwierdziłem, że skoro używane w dobrym stanie ma wytrzymać tyle samo co nowy zamiennik to dlaczego nie. Fakt faktem, że wszystkie te osoby to ludzie z jednego kręgu nazwijmy to, więc jest opcja, że gadają po prostu takie głupoty 😅 no to pójdzie nówka, jest mi ktoś tylko w stanie powiedzieć czym się różnią  te dwa zestawy? Oba do mojej wersji silnikowej 525d 177km, a cena różna. 

https://www.sprzeglo.com.pl/produkt/zestaw-sprzegla-z-kolem-dwumasowym-luk-600034000/97526?id=12517968&auto=BMW-5-(E60)-525-D-177KM/130KW-[M57-D25-(256D2)]#opis_start

https://www.sprzeglo.com.pl/produkt/zestaw-sprzegla-z-kolem-dwumasowym-luk-415036210/79545?id=12517968&auto=BMW-5-(E60)-525-D-177KM/130KW-[M57-D25-(256D2)]#opis_start

Numery różne, zestaw z łapą powinien być teoretycznie droższy, a jest tańszy, o co cho? 

Korzystałem do tej pory ze strony bimmercat gdzie po vinie były dokładnie wypisane numery wszystkich zamienników, teraz się wysrała i nie bardzo mogę się odnaleźć

Edytowane przez Kucek3910