Skocz do zawartości

Sytuacja z dystansami 25mm do e90 przedlift

Dainful

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Przychodze z niecodzienna sytuacja dot. dystansow w moim e90
Ogolnie wczesniej mialem z tylu 15mm, z przodu 10mm, ale stwierdzilem, ze za gleboko siedza felgi nadal z tylu, dlatego 15mm dalem do przodu a do tylu zamowilem 25mm (wszystkie dystanse sa przelotowe z Japan Racing) 
Jak z tamtymi nie mialem problemu to tutaj jest tak, ze w prawym tylnim kole jest cos takiego, ze blokuje mi cale kolo. Z lewej strony tego nie ma i nie wiem czy cos moze byc osobno z dystansem nie tak czy zerwalem sprezynke z lewej strony (to bedzie do sprawdzenia).
Glownie mi chodzi o to, ze wyglada to tak jakby sruby bylyby za dlugie, ale nie wiem czy ktos mial podobny problem kupujac dystanse 25mm ze srubami m12x1,5x55mm (fabryczne sruby maja ~26mm).
Auto: e90 320d przedlift
Felga: styling 380 r17 5x120
Dystanse: x2 JR 25mm (śruba m12x1,5x55mm)

Licze na szybka pomoc

• Moderatorzy

Słaby dobór felg z twojej strony, bo żeby zbliżyć się do fabryki potrzeba 20 mm dystansu już na start.

Jeśli szpilka ma wysokość 25 mm, a dystans dajesz np. 10 mm to szpilka ma mieć 35 mm. Masz nieodpowiednie szpilki.

Poza tym dystans 15 mm na front to mało, to jest 5 mm do wnętrza pojazdu względem serii.

Z dystansami 25 - 30 mm zajedziesz łożyska szybciej.