Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , chciałbym troche  podrasować  swoje bmw m340i. Szukam i szukam , bez forum sie nie obejdzie ...tyle tego jest . Chciałbym to zrobić w miare rozsadnych pieniadzach , dlatego chciałvbym zasiegnąć rady lepoiej poinformowanych,żeby nie wywalić pieniedzy w błoto ani nie przepłacac bez sensu. Myslałem nad czymś takim :

Intercooler FMIC PRO

Wydech BAQ EXHAUST lub RCP EXHAUST (turbo back)

Chip tuning Gregor10 , dwie osoby mi poleciły, przyrosty robi konkretne ...

Do tego filtr stożkowy jakis dobry mysle i powinno być ok

Dzieki

Opublikowano
W dniu 16.08.2024 o 08:30, siwyZS napisał(a):

Downpipe i strojenie ci wystarczy

z tego co sie orientowałem to intercooler dużo pomaga a ten o którym mysle kosztuje 1200pln i tak chyba wchodza takie dwa , wiec na poczatek chiałem przy okazji zamontowac razem z wydechem turbo back ponoc robi spora różnice

Opublikowano (edytowane)

Powiem szczerze że bardzo ciekawe że FMIC określa te chłodnice jako Chargecooler, bo według mojego stanu wiedzy to są dodatkowe chłodnice ale układu chłodzenia silnika.

Chargecooler od układu dolotowego jest zamontowany centralnie, a i tak największe znaczenie ma najprawdopodobniej chłodnica która jest zintegrowana w kolektorze dolotowym.

Do zwykłego softu o ile nie upalasz tego auta na torze fabryczny układ chłodzenia powietrza dolotowego jest ok.

Co do dolotu - oprócz dźwięku nic to nie da.

Co do wydechu - przyrosty da tylko pozbycie się GPF i wstawienie sportowych katów. Ale to nie będą jakieś drastyczne przyrosty.

Edytowane przez komoornik