Skocz do zawartości

Retrofit BMW F10 - Montaż tylnej elektrycznej rolety przeciwłonecznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Chciałbym dołożyć do swojej F10 tylną roletę przeciwsłoneczną i mam pytanie jak podłączyć zasilanie tak aby to działało. Czy jest wymagane kodowanie po dołożeniu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

+wymiana jbe, nie ma scalakow w "zwyklym" do obslugi rolety. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
4 godziny temu, kkx5 napisał(a):

+wymiana jbe, nie ma scalakow w "zwyklym" do obslugi rolety. 

Nie wiem czy scalaków,

Ale... to zależy od pozostałego wyposażenia, może akurat ma JBBF ktory potrzeba.

Opublikowano (edytowane)

Mam dość nabitą wersję ale ktoś tak konfigurował że nie dołożył tego na czym mi zależy (rolety). Mam aktywne komforty, noktowizję, hedup, radar, kamerę, comfort acces z dociągami, asystent parkowania. Nie znam się na podłączeniu według tych schematów bo sam montaż mechaniczny to nie problem i podpowiedzcie proszę co to jest JBBF (czy chodzi o moduł komfortu, i czy w przypadku mojego wyposażenia jest że mój moduł będzie to obsługiwał)?

Edytowane przez Karaco
Opublikowano (edytowane)

Przeszukałem neta i nigdzie nie znalazłem filmiku instruktażowego z podłączeniem tego ustrojstwa. Są ale do E60 😀, macie jakieś linki?

Edytowane przez Karaco