Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie jestem nowy na forum, dopiero zaczynam moją podróż z BMW, ale pomimo to bardzo mi się spodobała moja pierwsza beemka. Kupiłem kilka dni temu podczas pobytu w Szwecji BMW X5 3.0 benzyna E53, zostałem można powiedzieć oszukany, Bawarka w super stanie środek jak nówka, karoseria w super stanie, silnik również, zrobiłem próbną jazdę i wszystko tym bardziej grało, błędem było, że nie pojechaliśmy na autostradę, ponieważ podczas gdy samochód rozpędza się ponad 80km/h i wskakuje piąty bieg auto wchodzi w tryb awaryjny i wyskakuje tytułowy błąd, wraca na czwórkę i nie wbija już piątki. Skrzynia nie daje żadnych złych znaków (dźwięków, nie szarpie, manual chodzi idealnie, sport również) oddałem do znajomego mechanika, lecz on uważa, że skrzynia wymaga regeneracji, a koszty jakie podaje mnie przerażają (aktualnie jestem w Szwecji i to 25tysiecy korn - 10 tysięcy złotych). Czytałem tutaj na forum, że ktoś miał podobną sytuację i wystarczyło wymienić jakiś czujnik/przekaznik, bardzo będę wdzięczny za jakieś rady, jeśli nie obejdzie się bez regeneracji, oczywiście też jestem na to gotowy, prosiłbym o polecenie jakiegoś dobrego speca od automatycznych skrzyń biegów/regenerscji w BMW X5 E53 najlepiej na Warmii i Mazurach. Dziękuję z góry i pozdrawiam! 

IMG_0446.jpeg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odczytaj błędy skrzyni i silnika.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
11 godzin temu, szumrak napisał(a):

Odczytaj błędy skrzyni i silnika.

Mechanik sprawdził pod komputerem i mówi, że skrzynia do regeneracji. Ale znalazłem na forum inny temat w którym ktoś pisze tak. 

IMG_0454.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dlatego odczytaj błedy i tu wklej.

Silnik, skrzynia i ABS.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)