Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć 

Wymieniłem wahacze z przodu, samochód ściąga normalnie i podczas hamowania  co może być przyczyną ? 
Czym większa prędkość to szybciej i mocniej , 

Przed wymianą było wszystko Ok, 

Wyprostowałem felgi, bo były lekko krzywe, poduszki mc persona i resztę zawieszenia przód.

Zbierznosc przid zrobiona nadal bez poprawy ..

Mechanicy bez diagnozy, szukam pomocy tutaj 🙂

Opublikowano

Tuleje pływające niby nie są wybite ale diagnosta mówił że „scisniete „ ale nie są wybite , tylko wymieniane na aucie w górze opuszczone… 

dodam że przed wymianą nie było takiego problemu więc nie wiem czy to ten problem a tak wogole to może być geometria zła z tyłu i auto może tak ściągać że przekręca aż kierownicę podczas jazdy powyżej 70kmh i podczas hamowania w tą stronę co ściąga ? 

takie mam pomiary , mówi że całkowita gometria w normie i nie może przez tą ściągać …

IMG_6490.jpeg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak mojemu mechanikowi przywiozłem te tuleje do wymiany, to powiedział, że niepotrzebna robota... póki ich nie zdjął i powiedział, że faktycznie już były doejchane.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

OTfAvPH.png

Tyle za porządne części z łożyskami jak robiłem rok temu (ale lepiej całe piasty zamówić, bo to jest w uj roboty, żeby sciągnąć stalowe łożyska z alumiowej piasty).

A robocizna to już ile Cię mechanik policzy 😅

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
17 minut temu, Ptysiek1971 napisał(a):

A miałeś jak uszkodzone ??

przez to też może ściągać ?

Przez to może sciągać, a czy u Ciebie przez to ściąga to nie mam pojęcia, pisze tylko co mi się wydaje, bo Twojego samochodu na oczy nie widziałem. Dobry mechanik powinien to zdiagnozować.