Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

mam problem z poborem prądu w bmw e81 2.0 143 km 2007 polift .Auto pobiera 0.48 a.Sprawdzilem całe oswietlenie radio drzwi.Doszedlem do tego ze znalazłem 2 bezpieczniki na których jest pobór prądu numer 28(5) oraz 36(40).Oby dwa są łączone ze start stopem.Zbalazlem jeszcze jedna dziwna rzecz podczas sprawdzenia modułu komfortu oraz modułu cas natrafiłem że gdy odłącze kostkę od modułu cas po chwili auto już nie pobiera prądu.Macie może jakieś podpowiedzi co to może być ponieważ większość elektryków nie chce się podjąć ponieważ twierdzi ze jest to za mały pobór prądu by mogli je wsiąść 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ciężko tak zweryfikować, co jest powodem, bo odpinając moduł odpinasz cały szereg kolejnych rzeczy. Czy coś co powinno działać w tym aucie ci nie działa? Np często zalany moduł PDC. Klamka może ci się grzeje jak masz dostęp bezkluczykowy?

Opublikowano

Nie posiadam modułu pdc sprawdzałem oraz nie mam funkcji tej klamki.Nie dawno zawiozłem moduł Cas by zgrali mi program na drugi 3 dni było w porządku natomiast dzisiaj rano wyrzucili błąd Increased battery discharge i znowu zegar się zresetował