Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słaby nawiew i klima działa nieregularne błąd 9C6B auto e60 z 2008r. Czytałem że błąd to awaria dodatkowej pompy wody ale czy to ma wpływ na słabe działanie klimy, dodam że klimatyzacja jest napełniona. Ogólnie jest słaby nawiew nawet jak dam na ogrzewanie. Pozdrawiam i proszę o pomoc. 

Opublikowano
Godzinę temu, Krzyś111685053072 napisał(a):

Może to to jest.

Dzięki to jest dobry kierunek jutro sprawdzę, czyli zdjęcie wtyczki z tego czujnika powinno rozwiązać problem jeśli jest on uszkodzony? 

Opublikowano
17 godzin temu, Krzyś111685053072 napisał(a):

Może to być też coś innego ale warto sprawdzić gotowe rozwiązanie. 

Zdjąłem wtyczkę z czujnika AUC lecz niestety nadal słaby nawiew, bez względu czy klima włączona czy nie. Czytałem na temat tego błędu 9C6B dotyczy dodatkowej pompy układu chłodzenia, w wątkach które czytałem problem dotyczył szczotek w tej pompie, nie wiem czy w e60 ta pompa nie jest już poprawiona jest bez szczotkowa? 

Opublikowano
W dniu 4.08.2024 o 21:16, Krzyś111685053072 napisał(a):

Może to być też coś innego ale warto sprawdzić gotowe rozwiązanie. 

Konsultacja w dwóch warsztatach gdzie sugerują wymianę sprężarki, ale budzi to trochę moje wątpliwości, słaby nawiew jest przy wyłączonej klimie i załączeniu ogrzewania na max. 

Opublikowano

Co najmniej wątpliwa diagnoza nadmuch to nadmuch a uszkodzona sprężarka nie będzie chłodzić nie spotkałem jeszcze auta w którym nie dzialajaca sprężarka miala wplyw na siłę nadmuchu 

• Dziękuję 1
Opublikowano

Moim zdaniem to również trochę wątpliwa diagnoza, myślałem również o wentylatorze by go wymontować i podać napięcie bezpośrednio sprawdzając jego działanie ale jest sporo rozbierania by się do niego dostać i trochę czasu mało a samochód w ciągłym użyciu.