Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Jakiś czas temu zamówiłem M4 LCI, niedawno dostałem maila, że auto ma nadany VIN, więc spodziewam się, że jesienią będzie odbiór. W związku z tym niedługo czeka mnie wybranie odpowiedniej formy finansowania. Pierwotnie planowany był CL, ale zacząłem bardziej przeglądać oferty leasingów i nie spina mi się to pod kątem opłat. Zwykły kalkulator ing daje mi dużo lepsze warunki leasingu, a co za tym idzie, raczej szedłbym w tamtym kierunku. Jak wygląda rozmowa z dealerem, żeby samochód finansować z zewnętrznego leasingu, a nie BMW FS? Ewentualnie, czy macie do polecenia inne banki i na co zwrócić uwagę, jeśli będę chciał uzyskać najbardziej korzystne finansowanie? 

Pozdrawiam

Opublikowano

Jak wygląda rozmowa z dealerem? 🤔 Oznajmiasz że bierzesz finansowanie zewnętrzne i tyle.

Jeśli obiecywał jakiś rabat i była mowa o finansowaniu BMW, może stwierdzić że rabat będzie mniejszy.

Oferta leasingowa zmienia się dynamicznie, ciężko będzie jednoznacznie wskazać kto będzie najtańszy.

Znajdź brokera i rób kalkulacje.

Opublikowano

negocjuj w z kilkoma bankami w tym z BMW na raz - po wymianie kilku ofert można na prawdę mocno zbić. U mnie Santander po raz kolejny wygrał. 

Opublikowano
18 godzin temu, mtzecik napisał(a):

negocjuj w z kilkoma bankami w tym z BMW na raz - po wymianie kilku ofert można na prawdę mocno zbić. U mnie Santander po raz kolejny wygrał. 

Czyli rozumiem, że śmiało można kontrofertę do bmw wysyłać jeśli nie spodoba mi się ich leasing? Pewnie na dniach sprawa się zacznie bardziej wyjaśniać, samochód już ma nadany VIN i pewnie pod koniec sierpnia wjedzie na produkcję 😄

Opublikowano

W warunkach handlowych dilerzy zazwyczaj wpisują, że jeżeli nie weźmiesz ich finansowania to tracisz jakąś część rabatu na samochód.

Mnie przedstawili ofertę z BMW na tragicznych warunkach, ale jak im pokazałem kilka ofert rynkowych to zeszli do ich poziomu, a nawet nieznacznie poniżej.

Dlatego dobrze jest rozpytać na rynku a później podesłać do BMW swoje oferty, wtedy da się negocjować.