Skocz do zawartości

Problem gps i inne

Tomasz73

Rekomendowane odpowiedzi

Wyjechałm na pierwszy dłuższy wyjazd po odbiorze  i problem. Cały czas wyświetla mi się komunikat awaria systemu wzywania pomcy, czy jakoś tak. Do tego błędne pokazuje lokalizację. Jestem w Kazimierzu Dolnym, a na mapie , że stoję pod Poznaniem. Dziś rano po odpaleniu to samo plus brak wyświetlania części menu np. daty, zegarka. A na dodatek nie mogę się połączyć z autem przez apke. Dane z przed wyjazdu i km i lokalizacja. Można zrobić jakiś restart, czy tylko serwis jak wrócę?

Godzinę temu, Tomasz73 napisał(a):

Wyjechałm na pierwszy dłuższy wyjazd po odbiorze  i problem. Cały czas wyświetla mi się komunikat awaria systemu wzywania pomcy, czy jakoś tak. Do tego błędne pokazuje lokalizację. Jestem w Kazimierzu Dolnym, a na mapie , że stoję pod Poznaniem. Dziś rano po odpaleniu to samo plus brak wyświetlania części menu np. daty, zegarka. A na dodatek nie mogę się połączyć z autem przez apke. Dane z przed wyjazdu i km i lokalizacja. Można zrobić jakiś restart, czy tylko serwis jak 

U mnie pomogla wymiana bateri w module gps pod rekinem 

2 godziny temu, M4R10 napisał(a):

Wpisz na YouTube "idrive 8 restart" lub "idrive 7 restart", to dowiesz się jak go wykonać.

A czy restart zresetuje też gps? Sądzę, że za te wszystkie błędy odpowiada zła lokalizacja gps, znaki też pokazuje z kosmosu, bo jedzie po polu 😃. Po restarcie będzie najnowsza wersja, czy nie? Wszystkie ustawienia znikną? Pytam, bo po odbiorze w marcu i chyba ze 2 razy robiłem aktualizacje...