Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

wczorajszego poranka, bez wcześniejszego ostrzeżenia auto przestało umożliwiać nawigowanie przez Apple CarPlay, dokładniej mówiąc telefon się łączy, obsługuje rozmowy, odtwarza muzykę z Apple Music, ale nijak na wyświetlaczu nie można wywołać ani mapy, ani właśnie apple music, ani innego ekranu CarPlay. Włączyłem, wyłączyłem telefon, rozparowałem, sparowałem ponownie, nic. 

Aha, próbowałem z dwoma telefonami Apple, które wcześniej były sparowane z autem. 

Ktoś, coś w temacie ?

Opublikowano

Problem rozwiązany, gdyby ktoś potrzebował to zostawię to tutaj:

Opublikowano

W piątek jechałem do Piaseczna, 5km przed meta "wywaliło" CarPlay`a. W aucie był drugi telefon iPhone, który był kiedyś podłączony pod auto.... gdy wrzucałem ponowne połączenie mojego telefonu (zapomnij/znajdź/podłącz iti itd), to wywalalo mi komunikat, że najpierw musze wyłączyć CarPlay z tamtego telefonu, mimo że nie był podłączony, nawet wprowadzaliśmy go w tryb samolotowy, dawaliśmy w aucie "usuń urządzenie", a w telefonie "zapomnij urządzenie" i nic. Kurwicy szło dostać, w sobote ponownie próbowałem połączyć telefon i dalej lipa. Po południu w drugim aucie (ix3) carplay działał bez problemu. Dzisiaj rano wsiadam do samochodu i CarPlay normalnie ruszył... - "radość z jazdy" ...

Ból przemija, chwała pozostaje kobiety lubią blizny