Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów

Ostatnio zakupiłem podłokietnik z telefonem Siemens BT II. Pomyślałem że jeśli go już zamontowałem to dobrze zeby działał. Teraz pytanie co jest potrzebne aby zadziałał moduł telefonu, antena i czy coś jeszcze. Nie miałem w samochodzie telefonu, nie mam multifunkcji, a radio to business rds. Auto jest z roku 1998

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O panie, straszny zabytek montujesz. To tego pewnie trzeba kartę SIM. Napewno moduł telefonu który jest montowany z tyłu auta nad lewym nadkolem, antenę.

Lepiej było zamontować TCU I-BUS, lub ostatnią wersję ULF wtedy twój telefon łączy się przez BT i masz pełnowartościowy zestaw głośnomówiący, nie da się przesyłać muzyki.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 godziny temu, Lolek520 napisał(a):

Teraz pytanie co jest potrzebne aby zadziałał moduł telefonu, antena i czy coś jeszcze.

Na pewno moduł siemens BIT-II umieszczony w bagażniku w lewym nadkolu. Niestety nie wiem czy jest różnica w przypadku telefonów bez i przewodowych. Do tego całe okablowanie, antena, ogólnie nie warto. Nie wiem czy to w ogóle będzie działać bez monitora lub MID. Miało to jeszcze sens 10 lat temu jak Orange udostępniał dwie karty sim z tym samym numerem. Wtedy wsiadając do auta wyłączałeś telefon w kieszeni i uaktywniała się karta sim w aucie. Miałem taki bezprzewodowy telefon SIEMENS oryginalnie zamontowany. Wywaliłem go na rzecz dodatkowego schowka i podłączyłem instalację BT pod smartfona według projektu kolegi @szumrak