Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, płynie do mnie z Kanady f32, do wymiany będzie lewa lampa. Samochód wg vin posiada:

0522 Światło ksenonowe

0524 Adaptacyjne doświetlanie zakrętów, więc domyślam się że ma bixenon skrętny.

Nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na forum, czy muszę założyć taką samą lampę z wersji USA czy może być lampa EU? Jeśli pasuje lampa EU to czy moduły z lampy USA pasują  i działają w lampie EU? Z góry dzięki za odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 14.10.2024 o 23:40, Nizarn napisał(a):

Odkopuję temat - mam ten sam problem @mati0618 znalazłeś odpowiedź gdzieś indziej? 

U mnie również skrętny xenon USA z lewej do wymiany, foto poniżej.

5b54be85-ae14-4790-aa5c-190aa0ad0989.png

Finalnie kupiłem lampę usa i przełożyłem moduły ze swojej. Chyba najprostsza opcja. Jeśli wnętrze masz całe a uszkodzony klosz i obudowa to mogę ją od Ciebie odkupić. 

Opublikowano

Dzięki wielkie za odpowiedź.

Lampa u mnie cała zmasakrowana - finalnie kupiłem całą USA od gościa co sprowadził ostatnio podobnie walniętą, ale z drugiej strony. Także też zostawiam komplet USA 🙂

Dla potomnych - podobno lampa USA skrętny ksenon ma lekkie zgięcie asymetryczne i przechodzi przeglądy bez problemu.