Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to jako pierwsza dodam co odebraliśmy w sobotę z salonu BMW Team w Długołęce

IMG_0660.thumb.jpeg.a968b3f2219faecfaf7fb3fc6a8e5ae2.jpeg

Jest to nasze pierwsze salonowe, ale nie  pierwsze BMW w ogóle. 
Po przesiadce z F30 316i z 2014r narazie jeszcze jest WOW, na rzetelną opinię trzeba trochę czasu 😂 narazie szokuje mnie tak małe spalanie i przeskok technologiczny 🙈

IMG_0728.thumb.jpeg.13b7ee49edcf696bb448917e01c0614b.jpeg

Z wyposażenia po krótce:

Lakier Biel mineralna

Fotele M Alcantara/VeganzaIMG_0725.thumb.jpeg.7583eb9089a835696924804616ff79a3.jpeg

Przyciemniane szyby tylna i tylne boczne 

Pakiety M oraz M Pro, Travel i Innowacji a w nich m. in. 
Iconic Glow,IMG_0680.thumb.jpeg.16f0dfbc26c345ec5bcd6d802b120c1f.jpeg
Shadowline,

IMG_0723.thumb.jpeg.3d1ee0ab99aead657e982fc3449527d2.jpeg
Asystent Parkowania Plus z kamerami 360,
Elektryczna klapa bagażnika,

Harman/KardonIMG_0729.thumb.jpeg.ec02bc46cf8cb4e04ca2a21f4b3d1101.jpeg

Dostęp komfortowy itd, itd…

IMG_0714.thumb.jpeg.24542d7ec59e119105a7ea50ffc3cdf7.jpegIMG_0713.thumb.jpeg.4ec355ba33833249a1a5854d83d3d287.jpeg

Ogólnie wszyscy (łącznie z nami) twierdzą że G60 prezentuje się duuuzo lepiej w rzeczywistości, niż na zdjęciach.
My zamawiając ją, nie oglądaliśmy jej wcześniej w salonie nawet 🤫
IMG_0716.thumb.jpeg.26161b8907f3abb5f4d049c62a2040e2.jpeg

IMG_0721.thumb.jpeg.91896f7cc5c928b1f9d9499cfdca6abf.jpeg

• Lubię to 2
  • Dziękuję 2
  • Moderatorzy
Opublikowano

Ładne autko ;)

• Dziękuję 1
Opublikowano
5 minut temu, Puzonik1983 napisał(a):

No i super! Ja jeszcze nad kolorem się zastanawiam czarny/szary/biały. To jest metalik czy zwykły biały?

To jest perła, nie wiem czy to to samo co metalik 😂 

mi się jeszcze bardzo podoba cała czarna na M-ce i shadowline, ale to nie na nasze warunki i polną drogę 🙈

Opublikowano

Gratuluję zakupu - powiedz czy czegoś brakuje, czy coś się rozczarowało, a co zachwyciło? Jakie masz zawieszenie?

• Członkowie klubu
Opublikowano
W dniu 22.07.2024 o 21:24, franczes_ka napisał(a):

To jest perła, nie wiem czy to to samo co metalik 😂 

mi się jeszcze bardzo podoba cała czarna na M-ce i shadowline, ale to nie na nasze warunki i polną drogę 🙈

Nie jest to standardowy biały bmw czyli alpinweiss, ale mineralweiss. Droższy lakier trójwarstwowy, lakiernicy go nie lubią;)

Gratuluje samochodu, napisz wrażenia, co pasuje, co nie pasuje, itp.

Opublikowano
W dniu 26.07.2024 o 15:53, kivlov napisał(a):

Gratuluję zakupu - powiedz czy czegoś brakuje, czy coś się rozczarowało, a co zachwyciło? Jakie masz zawieszenie?

Cały czas się poznajemy 😂 myślę że pojeżdżę jeszcze trochę i napiszę tutaj swoje doświadczenia, jeśli chodzi o zawieszenie to chyba tylko sportowe M jak dobrze kojarzę 

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bardzo ładnie została skonfigurowana. Niech służy bezawaryjnie.

• Dziękuję 1
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Ciekawe jakich modeli to dotyczy - ciekawa opcja na testowanie.

Czekam z niecierpliwością na podzielenie się Twoimi wrażeniami z użytkowania G60

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nadszedł czas na małe podsumowanie z mojej perspektywy laika ( jak pisałam wcześniej to nasze pierwsze salonowe auto, poprzednie f30 przejęliśmy leasing od znajomego) z góry sorka za długość, ale pisane od jakiegoś czasu w notatkach, więc się zebrało. 

No… to nadal się jaram jak jadę 😁 ale nie wiem w sumie czego oczekiwać od nowego auta tej klasy 😆 ktoś kto ma więcej do czynienia z nowymi autami chyba napisze bardziej konstruktywną opinię. 

Lubię te automatyczne światła, lubię te samo włączające się grzanie fotela jak jest rano zimno. Bardzo lubię, że sama wyjeżdża mi przez bramę sprzed domu i że się same włączają kamery, gdy dojeżdżam do przeszkody podczas parkowania. Fajnie wygląda ta kamera live przed kierownicą na skrzyzowaniach z zaznaczonymi strzałkami jak jechać w 3D, szkoda, że działa tylko z nawigacją wbudowaną, a już nie z Google Maps.  

Jak ostatnio jechałam f30, gdy g60 była na detalingu, to myślałam, że wspomaganie przestało działać, w g60 żadne manewry nie są problemem. Co prawda przez to, że jest długa czasem trzeba się dobrze „zadać” albo poprawiać. Na pewno pomogła by tutaj tylna oś skrętna, której nie mamy. 

Przyspieszenie jest spoko (zwłaszcza z boostem, idzie jak dzik w kartofle 😂😂) ale jeśli chodzi o osiągi, to trzeba mieć na uwadze, że jest to ponad 2 tonowa limuzyna z 2 litrowym dieslem i wiadomo, że nie idzie jak M5, ale akurat nie mieliśmy wolnych 800k, może w przyszłym roku 😆 

Pali tak mało, że z szoku nie mogę wyjść, przy mojej jeździe f30 paliło nawet 8,9l/100 benzyny, a g60 normalnie schodzę do 4,7l/100km 🫣pełen bak na 1200 km prawie, tak można żyć. 

Przejechaliśmy już ponad 6500 km i uważam, że i jako pasażer, i jako kierowca na dłuższe trasy jest bardzo wygodnym samochodem. 

Trochę denerwują mnie wszystkie funkcje na ekranie dotykowym, nie zawsze mam możliwość coś przełączyć, szukać w menu w danym momencie, ale idzie się przyzwyczaić, można porobić skróty itd 

Ale jest niestety wielka, niestety i stety, widać różnice w komforcie w środku, spokojnie z fotelikiem mogą jechać z tyłu normalnie na luzie 2 osoby lub jedna z otwartym podłokietnikiem i fotelikiem, ale za to znaleźć miejsce parkingowe bez obaw o obicie auta to problem. 

Brak dociągow uważam też na minus, bo drzwi są duże, ciężkie i trzeba „trzasnąć”.

Piano black jest piękny, ale rysuje się od samego patrzenia ( no ale to mieliśmy też w F30 to wiedzieliśmy, że tak będzie) nie przyjmuje jako wadę, bo to był świadomy wybór. 

Ogólnie jest to jedna z niewielu G60 w najbliższej okolicy, myślę, że na jakieś 50 km ciężko spotkać drugą, ja osobiście widziałam jedną narazie i bardzo, ale to bardzo przyciąga wzrok i zainteresowanie wszystkich dookoła, czy to pieszych czy kierowców, pewnie przez ten kontrowersyjny iconic glow 😉 który dla nas, jest akurat wisienką na torcie. 

Jeśli ktoś dotarł do końca to serdecznie pozdrawiam i w razie pytań chętnie odpowiem, w wolnej chwili, więc jak coś Was nurtuje, to mogę sprawdzić 😎

• Lubię to 2
  • Dziękuję 1