Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry wszystkim! 

Jako że zrodziło się pytanie w jaki sposób można by doposażyć BMW E70 w jakieś godziwe dodatki, to stwierdziłem, że zapytam pasjonatów tej marki o wskazówki i czy warto. Otóż posiadam takowe BMW i przez myśl by mi nie przyszło, że w 2009 roku można było wypuścić z fabryki takiego golasa :D. Póki co mamy tak, że w zasadzie nic nie mamy bo radio to CCC -  bez nawigacji (nawet nie wiedziałem że takie istnieją). Niema PDC, nie ma kamery z tyłu, klima jest i to nawet dwustrefowa 😄, fotel w skórze choć nie komforty a i nagłośnienie to nieco lepsze więc nie ma co narzekać 😄. No ale jak parkować tą "kolubryną" gdy już człowiek się przyzwyczaił że coś pika, że coś pokazuje ile miejsca z tyłu jest, a tu niema takich atrakcji. I teraz pytanie do Was drodzy Państwo. 

1. Jak można by ją doposażyć w CIC lub NBT? W co lepiej? Cena/jakość? A może postawić na to rozwiązanie w postaci tego wyświetlacza z androidem, w sumie rozwiązywał by masę problemów i apple car by był? Jak uważacie co lepsze bo z tego co wiem różnie ludzie mówią a że oryginał to oryginał. 

2. Czy przy założeniu, że wymieniamy radio to kamera będzie nam działać od razu czy trzeba ciągnąć wiązkę do klapy a po drodze mamy jakiś moduł? 

3. PDC o ile czy w ogóle warto jeśli byśmy ogarnęli kamerę? I czy do PDC też potrzeba jakiegoś modułu sterującego? 

4. W zasadzie najłatwiejsze okazuje się to radio z androidem, gdyby kupić jakieś sensowne to może ono obsłużyło by kamerkę, tylko ciekawi mnie jak wykrywało by ono że wrzucany wsteczny bieg skoro w obecnym CCC nie ma kamery i niema tam żadnych funkcji? 

Tak że tak :).

Z góry dziękuję Wam za odpowiedzi i za poświęcony czas :).

Pozdrawiam!
Rafał S