Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, mam problem z rozładowującym się akumulatorem. Winnym okazał się najprawdopodobniej bezpiecznik nr 11 w schowku. Czy są jakieś znane przyczyny co może pobierać prąd? Po wsadzeniu bezpiecznika zapala się oświetlenie drzwi, zaczyna się kręcić coś w panelu klimatyzacji a bez bezpiecznika nie działa na pewno zamek centralny i wycieraczki przednie. Próbowałem się dobrać do kabli w klapie bagażnika ale nie umiem zdjąć wewnętrznych plastikowych osłon na zawiasach.

Przy okazji, samochód jest po próbie kradzieży (problem z rozładowaniem akumulatora był przed włamaniem) i po włamaniu nie działa mi elektryczna regulacja foteli. Mógłby ktoś pomóc jaki bezpiecznik jest za to odpowiedzialny?

Z góry dzięki za pomoc!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

F11 idzie tylko na moduł GM3 to raczej nie ten. Odepnij jedną klemę na Aku podłącz ja przez amperomierz. Zamknij auto pilotem, po ok 15 min system się uśpi i dopiero wtedy zobacz pobór prądu. Jeżeli jest za wysoki to wyminaj po jednym bezpieczniku i patrz kiedy pobór prądu spadnie.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
19 godzin temu, Dzienciou napisał(a):

zaczyna się kręcić coś w panelu klimatyzacji

wiatraczek

Opublikowano
19 godzin temu, Dzienciou napisał(a):

Mógłby ktoś pomóc jaki bezpiecznik jest za to odpowiedzialny?

najprościej, wyjmij każdy bezpiecznik i sprawdź go na przejście. Miernik przełącz na bzyczenie. jeśli dotkniesz obu nóżek bezpiecznika, a miernik brzęczy, to bezpiecznik jest ok.

Nie sprawdzaj bezpieczników 'na oko" "pod słońce"..... to nie działa

pamiętaj o tym aby nie wyjmować bezpieczników od alarmu ( są chyba dwa) bo cie sąsiedzi ubiją i sam się przestraszysz

Opublikowano
14 godzin temu, 520i napisał(a):

najprościej, wyjmij każdy bezpiecznik i sprawdź go na przejście. Miernik przełącz na bzyczenie. jeśli dotkniesz obu nóżek bezpiecznika, a miernik brzęczy, to bezpiecznik jest ok.

Przejrzę wszystkie bezpieczniki ale możliwe jest że złodziejaszek wyciągał jakieś bezpieczniki i dlatego się pytałem który może być za to odpowiedzialny.