rlapin Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca Nie znalazłem podobnego tematu. Jak obecnie mniej więcej wygląda czas oczekiwania na nowy zamówiony samochód? Zamówiłem 10 czerwca 340d, nadal nie mam żadnej informacji nawet tygodnia produkcji. W umowie miesiąc odbioru został podany jako grudzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ratm Opublikowano 5 Lipca Udostępnij Opublikowano 5 Lipca Jak poszukasz to jest tego troche na forum. Generalnie jak produkcja Meksyk to czekasz kolo 6 miesięcy na odbiór. U mnie tak się złożyło że było to dokładnie 6 miechów co do dnia. Przy odrobinie szczęścia jest szybciej a jak trafią ci się Niemcy to duzo szybciej. U mnie od zamówienia do produkcji minęło ponad 3 miesiące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axel_88 Opublikowano 5 Lipca Udostępnij Opublikowano 5 Lipca Ja w kwietniu zamawiałem G21 340i i mam czas oczekiwania 10-12 mies 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorem5 Opublikowano 6 Lipca Udostępnij Opublikowano 6 Lipca Ja zamawiałem G21 pod koniec kwietnia i mam już VIN. Wg vin decodera produkcja zaczęła się 29.06 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszkub Opublikowano 6 Lipca Udostępnij Opublikowano 6 Lipca G20 320i zamawiane w połowie marca było w Polsce już pod koniec czerwca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacos Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Dzwoniłem ostatnio do BMW zapytać o miejsce produkcji G20 i G21, powiedzieli mi, że wszystkie G21 są produkowane w Niemczech, to prawda? Czekam na G21 318i i jestem ciekawy ile czasu to zajmie, zamawiane na początku maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzKo Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca W dniu 8.07.2024 o 09:11, pacos napisał(a): Dzwoniłem ostatnio do BMW zapytać o miejsce produkcji G20 i G21, powiedzieli mi, że wszystkie G21 są produkowane w Niemczech, to prawda? Czekam na G21 318i i jestem ciekawy ile czasu to zajmie, zamawiane na początku maja Tak wszystkie są w Niemczech. Jak Ci nie załatwili jakiegoś slotu to nastaw się na 12-14 msc od dnia zamówienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej9000 Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Pytanie do kolegow oczekujacych na G21. Pytalem o czas oczekiwania w dwoch salonach w Warszawie i oba przekazaly mi, ze trwa to 3-4 miesiace. Wam tez tak mowili przed zlozeniem zamowienia, i dopiero potem okazalo sie ze jest opoznienie, czy juz w trakcie zamawiania bylo jasne, ze potrwa to rok? Myslalem o nowej G21, ale chyba w takim razie bede szukal uzywki, bo potrzebuje auta na poczatek 2025. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shine63 Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Mam zamówione BMW 3 G20, produkcja odbyła się 29 maja, od 3 czerwca w transporcie, ktoś też czeka i mniej więcej orientuje się kiedy w Niemczech ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ambrowiec Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca G20 M340i zamawiane ostatniego dnia lutego, produkcja ruszyła 7 lipca, odbiór wrzesień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PNG1964 Opublikowano 23 Lipca Udostępnij Opublikowano 23 Lipca W dniu 10.07.2024 o 22:49, shine63 napisał(a): Mam zamówione BMW 3 G20, produkcja odbyła się 29 maja, od 3 czerwca w transporcie, ktoś też czeka i mniej więcej orientuje się kiedy w Niemczech ? Mój wypłynął 21.06 i dziś chyba pojawił się w Bremerhaven, ponieważ zniknęła możliwość monitorowania na Hoegh autoliners. Pisało że ma być 23.07 i właśnie od dziś jak wchodzę to nie ma mojego auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate0016 Opublikowano 23 Lipca Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 7 godzin temu, PNG1964 napisał(a): Mój wypłynął 21.06 i dziś chyba pojawił się w Bremerhaven, ponieważ zniknęła możliwość monitorowania na Hoegh autoliners. Pisało że ma być 23.07 i właśnie od dziś jak wchodzę to nie ma mojego auta. Mój również tym płynął. Ponoć do dwóch tygodni ma się pojawić u dealera 😄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rlapin Opublikowano 24 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca Mam takie pytanko, czy to jest w porządku, że salon nie podaje daty produkcji i mówi, że ona będzie dostępna miesiąc przed rozpoczęciem produkcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saab Opublikowano 28 Lipca Udostępnij Opublikowano 28 Lipca Tak sie mniej wiecej to dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 29 Lipca Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 13 lutego zamówienie m340i odbiór za tydzień/ dwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzKo Opublikowano 29 Lipca Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 3 godziny temu, Crasher napisał(a): 13 lutego zamówienie m340i odbiór za tydzień/ dwa LCI1 czy LCI2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooterek Opublikowano 29 Lipca Udostępnij Opublikowano 29 Lipca W dniu 24.07.2024 o 23:10, rlapin napisał(a): Mam takie pytanko, czy to jest w porządku, że salon nie podaje daty produkcji i mówi, że ona będzie dostępna miesiąc przed rozpoczęciem produkcji? Oczywiście, całkowicie normalna sytuacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacos Opublikowano 2 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia W dniu 10.07.2024 o 18:35, andrzej9000 napisał(a): Pytanie do kolegow oczekujacych na G21. Pytalem o czas oczekiwania w dwoch salonach w Warszawie i oba przekazaly mi, ze trwa to 3-4 miesiace. Wam tez tak mowili przed zlozeniem zamowienia, i dopiero potem okazalo sie ze jest opoznienie, czy juz w trakcie zamawiania bylo jasne, ze potrwa to rok? Myslalem o nowej G21, ale chyba w takim razie bede szukal uzywki, bo potrzebuje auta na poczatek 2025. To jak to jest, że jedni twierdzą, że ponad rok, a inni poniżej 6 miesięcy, to jest tak szybko zmieniające się, czy może te salony podające informację o ponad rocznym oczekiwaniu robią to na wyrost mając miejsca na szybsze dostawy? U mnie przy zmawianiu twierdzili, że gotowe powinno być w okolicy września, teraz słyszę o listopadzie, ciekawe, czy tak się utrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axel_88 Opublikowano 2 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 24 minuty temu, pacos napisał(a): To jak to jest, że jedni twierdzą, że ponad rok, a inni poniżej 6 miesięcy, to jest tak szybko zmieniające się, czy może te salony podające informację o ponad rocznym oczekiwaniu robią to na wyrost mając miejsca na szybsze dostawy? U mnie przy zmawianiu twierdzili, że gotowe powinno być w okolicy września, teraz słyszę o listopadzie, ciekawe, czy tak się utrzyma. Ja zamawiałem G21 340i w kwietniu i miałem mieć luty/marzec, a okazało się, że już się produkuje i odbiór we wrześniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzKo Opublikowano 2 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia (edytowane) Godzinę temu, axel_88 napisał(a): Ja zamawiałem G21 340i w kwietniu i miałem mieć luty/marzec, a okazało się, że już się produkuje i odbiór we wrześniu. 1 godzinę temu, pacos napisał(a): To jak to jest, że jedni twierdzą, że ponad rok, a inni poniżej 6 miesięcy, to jest tak szybko zmieniające się, czy może te salony podające informację o ponad rocznym oczekiwaniu robią to na wyrost mając miejsca na szybsze dostawy? U mnie przy zmawianiu twierdzili, że gotowe powinno być w okolicy września, teraz słyszę o listopadzie, ciekawe, czy tak się utrzyma. Po analizie wypowiedzi innych osób, wydaje mi się, że oni celowo zawyżali czas dostawy. Kolega zamówił w kwietniu - dostawa wrzesień (5 miesięcy), ja zamówiłem w zasadzie początek czerwca - produkcja wrzesień - odbiór zakładany listopad (5 miesięcy). Na początku słyszałem, że czeka się rok. Potem dostałem informacje, że zwolnił się slot. Moim zdaniem importer urealnił czas oczekiwania, a salony się na swój sposób tłumaczą. Może obawiali się, komplikacji przy przejściu z LCI na LCI2? Trzeba się tylko cieszyć, że ruszyło:) Edytowane 2 Sierpnia przez GrzegorzKo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 2 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia Salony mają różną dostępność slotów. Czas produkcji zależnie od tego gdzie się zamówi może się drastycznie różnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian3 Opublikowano 3 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia (edytowane) Ja auto zamawiałem jakoś w marcu G21 340D. Mówili o okresie oczekiwania ok 4 msc. Auto załapało się na LCI2 i dojechało do salonu 30 lipca. Czyli tak jak zakładali 4 msc. Edytowane 3 Sierpnia przez Damian3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol211 Opublikowano 4 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 21 godzin temu, Damian3 napisał(a): Ja auto zamawiałem jakoś w marcu G21 340D. Mówili o okresie oczekiwania ok 4 msc. Auto załapało się na LCI2 i dojechało do salonu 30 lipca. Czyli tak jak zakładali 4 msc. A wiesz może kiedy auto wskoczyło na status 150 i dostało vin? Ile czasu minęło od rozpoczęcia produkcji do odbioru w salonie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian3 Opublikowano 4 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) Nie wiem kiedy wskoczyło na status 150. Data produkcji wg. VIN jest 17.07 a 30.07 było już u dealera. 5.07 dostałem info o poczatku produkcji. Edytowane 4 Sierpnia przez Damian3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PNG1964 Opublikowano 7 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia Moje auto przypłynęło do portu 23.07 i jeszcze go nie ma u dilera. Się okaże że krócej płynął niż jechał na lawecie spod Słubic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi