Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Góra tłoków wyglądała ładnie, nawet tego ukruszonego, korekty na wtryskach poniżej 1 także myślę że nie ma źle. Turbo jak już napisałem będę i tak wyciągał - nie mam wyjścia, wtryski po nowym roku pójdą do sprawdzenia

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jaki pobór oleju i przez jaki czas jest akceptowalny? Na wolnych 15-20l paliwa przepalone. Poziom oleju spadł z max na delikatnie powyżej min. Nie jeździłem nim, ile czasu orientacyjnie trwa proces docierania?

Opublikowano

Wymień filtr oleju, niezależnie od przebiegu czy godzin pracy. Groszowa sprawa. Rozetnij i zobacz czy nie masz brokatu. Dolej oleju i obserwuj. Poziom oleju nie powinien aż tyle spaść. Z zasadzie nic nie powinien spaść.

• Lubię to 1
Opublikowano

@Saico Dalej się dociera, 20l jeszcze nie przepalił, działam wokół samochodu a ten sobie na wolnych, filtr wymieniłem, opiłki w śladowych ilościach z zewnątrz. Jutro go rozetnę bo już ciemno a światła brakło heh.. jak dobrze siądzie to jutro zawożę lampy przednie do przerobienia, miały mieć przesłonę na wałku obrotowym a wyszło że jest elektromagnes... ale nie ma źle, przynajmniej środek pójdzie w czarny mat a obrysówki zmienią mi diody na białe, myślę że z postojem w brewce może wyglądać ciekawie, najwyżej wykoduję to.