Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj pierwszy dzień urlopu, dojechałem na miejsce, otwarłem bagażnik, zamknąłem normalnie.

Po chwili zorientowałem się, że czegoś zapomniałem a tu zonk - bagażnika nie da się otworzyć manualnie, z pilota ani przycisku przy drzwiach. 

Co ciekawe komputer pokazuje, że bagażnik jest ciągle otwarty i światełka w klapie cały czas świecą. 

Siłowe domnkięcie nic nie daje, a jak wiadomo przy 'otwartym bagazniku' szyby nie da się otworzyć. 

Znalazłem filmik na yt jak koleś wyciąga sznureczek do awaryjnego otwierania, próbowałem, ale bez skutku.

Jakieś pomysły od czego zacząć?

Właśnie zacząłem tydzien w Chorwacji i boję się, żeby mi się akumulator nie rozładował, bo to jak wkurwiające jest wyciąganie gratów z bagażnika przez drzwi pasażera to pomijam 😀.

Dziękuję za pomoc, pozdrawiam.

Opublikowano

Może przytrzasnąłeś niechcący pasek/sznurówkę? Może o tym świadczyć sygnał niezamknięcia (mechanizm zamka nie zadziałał do końca) Miałem taką sytuację kiedyś.

Spróbuj z umiarkowaną siłą poruszać klapą góra-dół kilka razy - u mnie się udało.

Opublikowano
12 minut temu, Hesky napisał(a):

Może przytrzasnąłeś niechcący pasek/sznurówkę? Może o tym świadczyć sygnał niezamknięcia (mechanizm zamka nie zadziałał do końca) Miałem taką sytuację kiedyś.

Spróbuj z umiarkowaną siłą poruszać klapą góra-dół kilka razy - u mnie się udało.

Próbowałem już na różne sposoby, klapa nie sprawia wrażenia niedomkniętej, jak próbuje otworzyć to wygląda to tak, jakby chciała się otworzyć ale coś ją trzymało.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Czyli znalazles te metalowa linke i ciagnales za nia? Powinno sie otworzyc zawsze, nawet jak masz problem z szyba i przez to auto nie chce otworzyc klapy.

Tu masz filmik pokazujacy jak sie tam dostac na wszelkie sposoby.

Edytowane przez mmw
Opublikowano (edytowane)

Witam, podjechałem do sklepu, kupiłem kombinerki i dopiero wtedy udało się otworzyć. W palcach widocznie za mało siły miałem.

Bagażnik się otwarł ale nie funkcjonował z pilota, tylko wszystko ręcznie. Otwarłem go jeszcze raz i z dosyć znaczną siła trzasnąłem. Od tej pory zaczął funkcjonować. 

Ps. Nie zauważyłem, żeby było coś przymknięte.

Ps 2. U mnie był ten sznurek dużo krótszy, ale fakt, że się udało.

Edytowane przez szymcok