Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey. Chciałbym zapytać czy ktoś już coś takiego próbował - jest aplikacja Xdelete - ale zastanawiam się czy dało by się zrobić to w ten sposób że kupiłbym drugi nastawnik elektryczny do xdrive i za pomocą przełącznika/przekaźnika przelączalbym się pomiędzy nimi. W momencie przełączenia na dodatkowy nastawnik, który mógłby być gdzieś zamocowany np. pod maską komputer widziałby że wszystko jest OK a fizycznie xdrive byłby rozpięty i choinki na liczniku nie powinno być. Z tego co wiem to w nastawnik jest czujnik kąta położenia zębatki dlatego pomysł żeby wykorzystać drugi taki nastawnik. Co o tym myślicie?

Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No myslimy ze dawno nie bylo tak glupiego pomyslu. To moze byc hit dzialu f3x. Totalny brak zrozumienia jak to dziala, bo sterownik poza reduktorem nie dziala, oraz totalna olewka od strony bezpieczenstwa, xdrive to czesc ukladu abs/dsc. 

Opublikowano

Jak chcesz wyłączyć Xdrive to kup Xdelete i odpowiedni kabel do flashowania. Używałem w poprzednim samochodzie nic się nie działo. ABS oraz DSC będzie działać normalnie tak jak w samochodzie, który nie posiada XDrive. To sterownik elektroniczny decyduje za pomocą silniczka ile napędu przydzielić na przód w momencie użycia Xdelete manualnie jest ustawione, że ma nie przydzielać nic nawet podczas poślizgu.

4 godziny temu, kkx5 napisał(a):

No myslimy ze dawno nie bylo tak glupiego pomyslu. To moze byc hit dzialu f3x. Totalny brak zrozumienia jak to dziala, bo sterownik poza reduktorem nie dziala, oraz totalna olewka od strony bezpieczenstwa, xdrive to czesc ukladu abs/dsc. 

Kolega trochę popłynął ze swoim wywodem, w momencie użycia aplikacji Xdelete systemy ABS i DSC będą zachowywały się tak jak w BMW bez przedniego napędu to co teraz chcesz powiedzieć tym co nie mają Xdrive, że olewają bezpieczeństwo?
Widać że u Ciebie głowa jest tylko po to, żeby do szyi deszczu nie napadało. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co teraz jest? Admin kasuje wpisy? Zostawil idiotyczna odpowiedz "kolegi" wyzej a moja wykasowana?? Przeciez byla na tym samym poziomie co tego majoneza wyzej... 

• Lubię to 1
Opublikowano

Hey - chyba rzeczywiście prościej będzie użycie Xdelete... Do serii E jedna firma skonstruowała fajny symulator/przełącznik gdzie po włączeniu zapłonu i wciśnięciu kickdowna na kilka sekund włącza i wyłącza Xdrive - fajnie to działa bo nie trzeba kabla i aplikacji. Fajnie jest podyskutować  z kimś kto pobrudził sobie łapki w smarze i może coś powiedzieć z własnego doświadczenia. Dlatego staram się na forum jak już robić jakieś wpisy to takie żeby komuś pomóc a nie wyśmiewać i obrażać bo wiem że z drugiej strony monitora siedzi człowiek. Tego sobie i forumowiczom życzę;)

Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42