Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Walterek napisał(a):

Tak całkiem nie masz racji bo zwracam uwagę jak auto wygląda i co w nim siedzi ,obecna G45 im dłużej na nią patrzę coraz bardziej mi się podoba,wnętrze no cóż mogło być lepiej wykończone ale tragedii nie ma 😉. Zamówiłem co prawda w podstawowej wersji silnikowej, ale z pełnym wyposażeniem.Wychodzę z założenia że na dzisiejsze czasy mocne silniki się nie sprawdzają,wszędzie tylko korki i ciasnota 200KM w zupełności wystarczy, a za 3 lata się zobaczy 🤔

Podobnie zamawialem, ale jak mnie bede wkurzac klamki to wymienie itd

do miasta i spokojnej jazdy 20 wystarczy

Opublikowano

Jakie rabaty dostaliście na nowe X3? Ja póki co max 9.5% i zastanawiam się czy warto szukać dalej czy to jest i tak dobrze? Za firmy, które oferują większy rabat na dowolną konfigurację pod warunkiem wzięcia u nich leasingu, miał ktoś z Was doświadczenie?

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, rooti napisał(a):

Jakie rabaty dostaliście na nowe X3? Ja póki co max 9.5% i zastanawiam się czy warto szukać dalej czy to jest i tak dobrze? Za firmy, które oferują większy rabat na dowolną konfigurację pod warunkiem wzięcia u nich leasingu, miał ktoś z Was doświadczenie?

Szukaj dalej u innych dealerow. 9.5% to 2x za malo ;) chyba ze mowisz o golasie 20 xline. Ja sie zastanawialem nad m50 z pakietami wiec moze z tego wynikac roznica.

Edytowane przez srekal34
Opublikowano

Dzień dobry,

moje pierwsze BMW i pierwszy wpis na forum. Cieszę się, że dołączyłem do grona użytkowników i sympatyków tej marki.

Witam Was serdecznie.

Rabat 16%.

IMG_8910.jpeg

IMG_8914.jpeg

• Lubię to 6
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Walterek napisał(a):

Ładny w tym kolorze gratulacje 👍👍 też się zastanawiałem, ale czy z pielęgnacją nie jest problem?

Dziękuję, mat jest „chropowaty”, więc woda nie spływa jak należy, dlatego lada dzień jadę na nałożenie powłoki grafenowej lub innej pokrewnej niewybłyszczającej. A może ppf… zgłębiam temat. Jak macie jakieś sugestie chętnie przeczytam…

Edytowane przez Mattador
Opublikowano

pierwsze BMW i od razu na zakazie parkowania fotka 😉

gratki!

deep frozen grey bardzo pasuje do M50!

• Lubię to 1
  • Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, cowboy napisał(a):

pierwsze BMW i od razu na zakazie parkowania fotka 😉

gratki!

deep frozen grey bardzo pasuje do M50!

Haha to zakaz, który dotyczy obcych, postój tylko dla fotki żeby nie był, że tak źle ze mną 🤣 PS. Wiedziałem, że jak wrzucę akurat te fotki to będę musiał się tłumaczyć 😉 Dziękuję!

Opublikowano
11 godzin temu, Mattador napisał(a):

Dzień dobry,

moje pierwsze BMW i pierwszy wpis na forum. Cieszę się, że dołączyłem do grona użytkowników i sympatyków tej marki.

Witam Was serdecznie.

Rabat 16%.

IMG_8910.jpeg

IMG_8914.jpeg

Ślicznotka. Kolor i felga kapitalne. 3.0 silnik nie wymaga komentarza ❤️

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Mattador napisał(a):

Dzień dobry,

Witam Was serdecznie.

Rabat 16%.

IMG_8910.jpeg

IMG_8914.jpeg

Piękna maszyna, nie jeździłeś nią może w sobotę po Krakowie?

Widzę naciągnięte Micheliny Pilot Alpin Suv 5 21" - opony bez homologacji BMW - ponadto nie wystepują jako homologowane na zime dla tego modelu. BMW przewiduje jedynie 19" i 20" dla modelu M50.

Pytałeś w serwisie czy w razie problemów z napędem nie będą podważać gwarancji? Uważaj bo to śliski temat przy różnych rozmiarach opon na przód i tył, szczególnie że ta opona dla "M+S" nie wystepuje na tabliczce wnękowej drzwi dozwolonych opon na zimę.

Edytowane przez serfer12
Opublikowano
1 godzinę temu, serfer12 napisał(a):

Widzę naciągnięte Micheliny Pilot Alpin Suv 5 21" - opony bez homologacji BMW - ponadto nie wystepują jako homologowane na zime dla tego modelu. BMW przewiduje jedynie 19" i 20" dla modelu M50.

Pytałeś w serwisie czy w razie problemów z napędem nie będą podważać gwarancji? Uważaj bo to śliski temat przy różnych rozmiarach opon na przód i tył, szczególnie że ta opona dla "M+S" nie wystepuje na tabliczce wnękowej drzwi dozwolonych opon na zimę.

Gwarancja to jedno. Dodatkowo w razie jakiejkolwiek szkody ubezpieczyciel też może się wypiąć i nie wypłacić odszkodowania, jeżeli w samochodzie założone są opony niezgodne z homologacją.

Opublikowano
Godzinę temu, PKort napisał(a):

Gwarancja to jedno. Dodatkowo w razie jakiejkolwiek szkody ubezpieczyciel też może się wypiąć i nie wypłacić odszkodowania, jeżeli w samochodzie założone są opony niezgodne z homologacją.

W przypadku AC, jak zgłaszałem szkody, to pierwsze co robił ubezpieczyciel na oględzinach to sprawdzał opony. Nawet jak była parkingowa i ktoś uciekł. Pewnie da się to wybronić, ale zawsze to jest czas, adwokat, i nerwy. 

Opublikowano (edytowane)

Te chinskie tez nie sa metalowe. To jest ten sam material co w g60 - srebrny ordynarny plastik. 

Edytowane przez srekal34
Opublikowano
W dniu 15.12.2024 o 09:33, Mattador napisał(a):

Dziękuję, mat jest „chropowaty”, więc woda nie spływa jak należy, dlatego lada dzień jadę na nałożenie powłoki grafenowej lub innej pokrewnej niewybłyszczającej. A może ppf… zgłębiam temat. Jak macie jakieś sugestie chętnie przeczytam…

Chyba niestety jesteś skazany na ppf. Każda przycierka to lakierowanie całego elementu

Opublikowano
W dniu 16.12.2024 o 08:18, serfer12 napisał(a):

Dziękuje, nie nie było mnie w Krakowie. 

Nie zastanawiałem się nad tematem opon. Założem opony na felgi fabryczne. W rozmiarze także fabrycznym dla opon letnich. Jeśli mieliby mieć z tym problem to niech dają w pakiecie felgi i opony na obie pory roku 😉 A tak na marginesie brak homologacji nic nie przesądza, muszą jeszcze wykazać, że przyczyniło się to do usterki poprzez zaangażowanie biegłych sądowych. Życzę powodzenia w dowodzeniu… 🤣 

• Moderatorzy
Opublikowano
2 godziny temu, Mattador napisał(a):

A tak na marginesie brak homologacji nic nie przesądza, muszą jeszcze wykazać, że przyczyniło się to do usterki poprzez zaangażowanie biegłych sądowych

Nie, po prostu odmówią naprawy gwarancyjnej a to Ty będziesz się ciągał z biegłymi.

Oczywiście dotyczy to tylko napędu xdrive a nie całego samochodu.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Randall napisał(a):

Nie, po prostu odmówią naprawy gwarancyjnej a to Ty będziesz się ciągał z biegłymi.

Sam pewnie bym nie do końca wierzył w dopasowanie opon homologowanych i ich większą dokładność względem opon bez gwiazdki gdyby nie fakt, że kilka miesięcy po zakończeniu gwarancji w F30, lata temu zakupiłem na zimę Nokiany bez gwiazdki i po przejechaniu 200km samochodem zaczęło szarpać przy przyspieszaniu- diagnoza aso- uszkodzona skrzynka rozdzielcza xdrive. 
Okazało się, że jedna z tylnych opon była wadliwa i lekko „biła” i nie wyłapali tego na wyważarce( oczywiscie czesciowy blad serwisu, bo dostalem nowa opone, ale xdrive zajechala) .Xdrive’y starej generacji były bardzo czułe na roznice w obwodach kół, nie wiem jak jest teraz.

Na naprawę poza aso poszło kolo 4k wówczas.

@Mattador na 99.9 procent będzie wszystko ok, wiec się nie ma co stresować na zapas. 
Do odważnych świat należy. Daj znać jak zrobisz racechip w Sportmile😝

Btw jakie jest Wasze zdanie o iconic glow? Będziecie jeździć z włączonym?

Edytowane przez serfer12
  • Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, Randall napisał(a):

Poza gwarancją, która jest dobrowolna i można robić wyłączenia jest jeszcze 2 letnia ochrona ustawowa na szczęście.