Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, cowboy napisał(a):

nie no ale X5 to jest jednak +80 a nawet 100 tys do M50
liczyłem i konfigurowałem kilka razy
no i auto mega fajne ale jednak dużo wieksze i mniej zwinne

No i wolniejsze  

40i 

50e

Dopiero M60i lepiej się zbiera cena od 533 k 

Dlatego G45 m50  nieduży "SUV" dobrze się odpychający 

Myśle że mimo środka będzie dobrze się to sprzedawało 

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
15 godzin temu, cowboy napisał(a):

nie no ale X5 to jest jednak +80 a nawet 100 tys do M50
liczyłem i konfigurowałem kilka razy
no i auto mega fajne ale jednak dużo wieksze i mniej zwinne

właśnie o to chodzi , jak będę zmieniał x1 nie wiem za rok czy dwa to najlepsza opcja to x3 m50 , auto w miarę zwinne , rabaty już będą dobre, dużo bardziej pakowne od x1 , porównując z x5 które ma wielką budę a przestrzeni niewiele więcej niż nowe x3 , jak ktoś lubi nie wiem lansować się czy ma dużą rodzinę 2+3 lub 2+2 , przyczepę itd wtedy rozumiem , sam bym brał x5 lub x7 ale  w moim przypadku x3 będzie idealnym kompromisem , choć na x5 pewnie za rok przed końcem produkcji będą rabaty 25% ....

male-bmw-2.png
Opublikowano
10 minut temu, wehyr napisał(a):

właśnie o to chodzi , jak będę zmieniał x1 nie wiem za rok czy dwa to najlepsza opcja to x3 m50 , auto w miarę zwinne , rabaty już będą dobre, dużo bardziej pakowne od x1 , porównując z x5 które ma wielką budę a przestrzeni niewiele więcej niż nowe x3 , jak ktoś lubi nie wiem lansować się czy ma dużą rodzinę 2+3 lub 2+2 , przyczepę itd wtedy rozumiem , sam bym brał x5 lub x7 ale  w moim przypadku x3 będzie idealnym kompromisem , choć na x5 pewnie za rok przed końcem produkcji będą rabaty 25% ....

Beda albo nie beda. Zamawiając nowe x3 pytalem o ceny g01 ze stocku i rabaty byly marne do tego stopnia ze korzystniej wychodził nowy model. 
Z tym niewiele wiecej przestrzeni to trzeba sobie postawic obok dwa i porownac wtedy. Roznica jest spora. Nie wiem jaki jest lans w x5. Zwykly rodzinny suv, glowy na ulicy za takim nie obracam. 

X5 za to w porownaniu do x3 ma wiecej opcji dostepnego wyposazenia np fotele komfortowe/m , bowers, skylounge, pneumatyka, akustyczne szyby, deska w skorze, podsufitka alcantara. Dzisiaj, bo czy g65 tez bedzie mialo taka przewage ciezko powiedziec. 

Majac budzet 400 tys mozna sie zastanawiac, jak chce sie wydac okolice 250-300 to uwazam ze na dzien dzisiejszy x3 wypada dobrze i dosyc korzystnie cenowo. Zobaczyny jak pokaze sie na zywo audi q5 bo na fotkach wyglada dla mnie calkiem ok. 

ps ja od kilku lat bacznie obserwuje i czekam na obecnosc w Polsce marki genesis. Taki gv70 namieszalby mysle w pl w segmencie suv

Opublikowano
Godzinę temu, IronSzn napisał(a):

Beda albo nie beda. Zamawiając nowe x3 pytalem o ceny g01 ze stocku i rabaty byly marne do tego stopnia ze korzystniej wychodził nowy model.

Dokładnie tak. W połowie roku rozglądałem się za G01 i w Bawarii ze stocku (centralnego) mieli 4 egzemplarze. Dosłownie 4. Wszystkie w podstawowych silnikach (20i/20d), słabo wyposażone. Rabaty dawali minimalne (8% na start). A na G45 wtedy jeszcze nie przyjmowali zamówień.