Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 godziny temu, buster12 napisał(a):

Miałem 20i 184KM w przedlifcie. Niestety nie jechało to. Tutaj podobna moc z silnika spalinowego, ale jest wparcie MHEV, wiec powinno być nieco lepiej. Uważam, że 30i/30d (zależnie od stosunku jazdy miasto/poza miastem/trasa) jest optymalne do tej budy.

jedyny słuszny wybór to m50 ale to jak zwykle moja opinia 🙂

male-bmw-2.png
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem, może jestem zbyt wybredny a może inni mają podobne odczucia do moich. Kiedyś jak się wsiadało do BMW to czuć było że to jest BMW. Wczoraj jak byłem sobie obejrzeć tą nową X3, wsiadłem do środka i poczułem się dosłownie jak w jakimiś chińskim samochodzie. A nawet gorzej. Bo w chińczykach jest to już jakoś wyważone. A tam kryształki, światełka, ten wielki tablet ... Deska rozdzielacza zrobiona nie wiadomo z czego (nie wiem czy można zamówić pokrytą skórą). Klamka wewnętrzna gorsza jak w Daci. Coś strasznego. O ile jeszcze wygląd zewnętrzny jestem w stanie jakoś przełknąć chociaż ten tył wygląda strasznie o tyle środek jest dramatyczny. Ja rozumiem że głównym rynkiem zbytu dla BMW są Chiny ale naprawdę, mogli pójść na jakiś kompromis a nie polecić po bandzie. 

Edytowane przez dizel1982
Opublikowano
4 godziny temu, wehyr napisał(a):

Jasne, ale 400k+ za plastikowe x3.. 🙂 

od lata 2025 wchodzą 3 litry do konfiguratora, i to uważam będzie sweet spot pod względem ceny i dynamiki.

Opublikowano

Wszystko kwestia potrzeb. Imho 20 benzyna to dobry silnik do miasta dla kobiety. A wiekszosc x3 ktore widze w Szczecinie jest ujezdzana przez kobiety. Mielismy x3 przedlifta 20 184 i żonie wystarczało, nowa jest przynajmniej teoretycznie trochę szybsza. Co do środka jest jaki jest, opatrzy sie i za pare lat na rynku wtornym tez x3 beda pozadane. 

ps wyceniałem kodiaqa 2.0 tsi i z podobnym wyposażenie i max rabatem jaki dostałem wychodził tylko 8% taniej od bmw. Materialy wizualnie w skodzie moze fajniejsze ale spasowanie mega słabe, skrzypi dosłownie wszystko. Glc wychodzi drożej od bmw i jest ciaśniejsze. Nowego audi q5 jeszcze nie można obejrzeć wiec nie brałem pod uwage

Opublikowano
7 godzin temu, wehyr napisał(a):

Pewnie tak, ale nie zawsze jest taki budzet 🙃

mam zamowiony x3 20 ale jutro testuje silnik hybryde 30e (300koni. Spalinowka i eletryk). zobacze jak wrazenia. 
co prawda wplacilem zaliczke 10 tys za x3 20. W salone straszą że stracę zaliczkę bo przy zmianie silnika musza zamowić dla mnie nowe auto a tamto i tak przyjedzie, ale mam nadzieje, że jakoś to załatwimy…😟

Opublikowano

Zaliczka jak sama nazwa mówi powinna być zwracalna zawsze , no chyba że piszę zadatek , trzeba umowę przeczytać.

ja wpłacałem 5 k tylko . 

Odnośnie g01 w Szczecinie,Stargardzie  ja tam widzę codziennie kobiety w samochodach ich facetów tak bym to ujoł😁 na zmianę 

• Haha 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
13 godzin temu, buster12 napisał(a):

Jasne, ale 400k+ za plastikowe x3.. 🙂 

od lata 2025 wchodzą 3 litry do konfiguratora, i to uważam będzie sweet spot pod względem ceny i dynamiki.

minus rabat 15-20 % uważam że to dobre autko .... Wszystkie nowe auta to plastic fantastic... Jakoś się tym za bardzo nie podniecam , mi zawsze bardziej zależy na tym aby pod maską było oki , a z gadżetów żadnych praktycznie nie korzystam .... ale jak zawsze dla każdego co innego 😉 

male-bmw-2.png
Opublikowano

Po rabacie dobrze doposażona m50 wychodzi ok. 360k

Więc uważam że za te pieniądze macie dobrze prowadzącego się SUVA,  silnik b58 dobrze się odpychający , 4,6 do 100  mieżalnie się zgadza , wygląd zewnętrzny i wewnętrzny to indywidualna sprawa, jednemu się podoba córka drugiemu teściowa 😁

Opublikowano
12 godzin temu, wehyr napisał(a):

minus rabat 15-20 % uważam że to dobre autko .... Wszystkie nowe auta to plastic fantastic... Jakoś się tym za bardzo nie podniecam , mi zawsze bardziej zależy na tym aby pod maską było oki , a z gadżetów żadnych praktycznie nie korzystam .... ale jak zawsze dla każdego co innego 😉 

Gdzie ten rabat 20% na x3? Bo mi importer mówił, że 13,5 to sufit

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, buster12 napisał(a):

To cię importer kłamał to na pewno 

20 oczek  na G45 nie uzyskasz przy jednej sztuce,  chyba że dużą  flotą 

ale 15 na pewno 

Znowu 20 oczek na demo bezproblemu

Edytowane przez Mariusz2709
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Mariusz2709 napisał(a):

Po rabacie dobrze doposażona m50 wychodzi ok. 360k

Więc uważam że za te pieniądze macie dobrze prowadzącego się SUVA,  silnik b58 dobrze się odpychający , 4,6 do 100  mieżalnie się zgadza , wygląd zewnętrzny i wewnętrzny to indywidualna sprawa, jednemu się podoba córka drugiemu teściowa 😁

Jedyne pytanie czy nie lepiej przy takiej cenie dopłacić mimo wszystko do X5 40i z tym samym motorem B58. Dają na nią teraz rabaty ok. 20%, a jednak segment wyżej z ery poprzedzającej cięcia. Sam zamówiłem 340i, ale rozglądam się już za suvem bo jednak jestem coraz blizej decyzji, ze warto zmienić diesla 2019 na nowego bezyniaka, ze wzgledu na strefe czystego powietrza w KRK. Rabaty na X3 są słabe, dają 9-12%. Czy ktoś porównywał X3 w dół do X1 jaka jest różnica w cenie zakupie po rabatach? Konkretnie porównanie między X3 20i, a X1 23i. 

50 minut temu, buster12 napisał(a):

Nie dostaniesz więcej na nowy model. W Audi na S5 dostałem 15% jak pytałem mailowo i to salonu gdzie handlowiec powiedział wprost: sprzedam na stracie tylko aby wyrobić bonus kwartalny bo sprzedaż spadła. Szczery był w innych to dawali 9-11%, już 12% to było tak z bólem. Ostatecznie 340i wybrałem bo wychodziło korzystniej (moim zdaniem tez lepszy samochod), jedynie się produkcja przeciąga. Na Q5 dają aktualnie zawrotne 8% bo byłem pytać wstępnie, ale to już naprawdę świeży model.

Edytowane przez GrzegorzKo
Opublikowano
Teraz, Mariusz2709 napisał(a):

To cię importer kłamał to na pewno 

20 oczek  na G45 nie uzyskasz przy jednej sztuce chyba że dużą  flotą  ale 15 na pewno 

z chęcią zobaczę nawet 15 na papierze dla klienta indywidualnego na jedno auto. Czytałem, że niby ktoś gdzieś 14% dostał, ale tylko „na gębę” 😉 

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, buster12 napisał(a):

z chęcią zobaczę nawet 15 na papierze dla klienta indywidualnego na jedno auto. Czytałem, że niby ktoś gdzieś 14% dostał, ale tylko „na gębę” 😉 

Bez problemu 14,5 na papierze 

niechcą dawać na papierze oferty bo z takową klient idąc dalej ......

jedno jest pewne jedni drugich z miłą chęcią przebijają 😁

Opublikowano

Mogę zorganizować na M50 do produkcji 16,5% przy finansowaniu leasingiem, nie odbijam sobie na leasingu, jest taniej niż oferowany leasing na G45 przez BMW FS 😉

Posiadam też dwie sztuki 20d (czarny szafir oraz szary brooklyn) z odbiorem w grudniu gdyby komuś zależało na czasie, również na wysokim upuście

Wszystkich zainteresowanych zapraszam do kontaktu na priv

Opublikowano
9 godzin temu, buster12 napisał(a):

Dostałem 14% na Śląsku, plus 2 tys na gadżety. Zamówiłem 3 tygodnie temu, to x3 20.  Wczoraj jeździłem 530e i pięknie sie tym jeździ. Dlatego zmieniam dziś zamówienie na X3 30e. Rabat ten sam 14%. Auto z 30e wychodzi 20 tys. drożej. 
Mała firma. To będzie pierwsze auto bmw w naszej flocie. Nie jesteśmy w żadnym specjalnym programie finansowania. 
W innym salonie dostałem nawet 15% ale tam gdzie zamówiłem mam dobre opinie o serwisie. 

Opublikowano
12 godzin temu, buster12 napisał(a):

Wiecej niz 15% na jedno auto. Co prawda byl to zakup 3-4 miesiace po zakupie x5 dla mnie kupilismy x3 dla zony. Da sie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 godziny temu, IronSzn napisał(a):

Wiecej niz 15% na jedno auto. Co prawda byl to zakup 3-4 miesiace po zakupie x5 dla mnie kupilismy x3 dla zony. Da sie

dokładnie tak, pisze to że zawsze się da mieć okolice 20% na każdy model włącznie z M 🙂 

male-bmw-2.png
Opublikowano
W dniu 18.11.2024 o 21:05, GrzegorzKo napisał(a):

Jedyne pytanie czy nie lepiej przy takiej cenie dopłacić mimo wszystko do X5 40i z tym samym motorem B58. Dają na nią teraz rabaty ok. 20%, a jednak segment wyżej z ery poprzedzającej cięcia.

No nie, w G05 LCI cięcia już są. Chociażby czujniki Comfort Access tylko w przednich drzwiach (w pre-LCI było we wszystkich). Czytałem też coś o fotelach, podsufitce, osłonach przeciwsłonecznych - ale nie weryfikowałem osobiście, więc nie potwierdzę.

Opublikowano
18 minut temu, PKort napisał(a):

No nie, w G05 LCI cięcia już są. Chociażby czujniki Comfort Access tylko w przednich drzwiach (w pre-LCI było we wszystkich). Czytałem też coś o fotelach, podsufitce, osłonach przeciwsłonecznych - ale nie weryfikowałem osobiście, więc nie potwierdzę.

Nie ma cięgien do składania kanapy i keyless tylnych klamek. Innych rzeczy nie wylapalem

Opublikowano
15 godzin temu, IronSzn napisał(a):

Nie ma cięgien do składania kanapy i keyless tylnych klamek. Innych rzeczy nie wylapalem

Ani przyciskow od klimy ;)

Ten idrive 8 to porazka w porownaniu do pre lci. 

Opublikowano
10 minut temu, srekal34 napisał(a):

Ani przyciskow od klimy 😉

Ten idrive 8 to porazka w porownaniu do pre lci. 

To wsumie przezyje, caly rok z jedna temp jezdze. Teraz mozna glosowo po polski zmienic ustawienia. Najbardziej dokucza mi brak funkcji keyless w klamkach tyl. Zawsze najpierw wpuszczam dzieciaki w foteliki i teraz ciagle lapie sie na szarpaniu za klamke

Opublikowano (edytowane)

Jedyne pytanie czy nie lepiej przy takiej cenie dopłacić mimo wszystko do X5 40i z tym samym motorem B58. Dają na nią teraz rabaty ok. 20%, a jednak segment wyżej z ery poprzedzającej cięcia.

Jeśli w przyszłym roku wyjdzie nowy model , to jaki jest sens kupowania końcówki produkcji, to tak jak miałbym kupować G01 pod koniec 23 roku , wiedząc że wyjdzie w połowie 24r.   G45

Oczywiście każdy robi to co lubi 

Ja osobiście nie lubię latać na starej budzie

Opublikowano
38 minut temu, Mariusz2709 napisał(a):

Jeśli w przyszłym roku wyjdzie nowy model , to jaki jest sens kupowania końcówki produkcji, to tak jak miałbym kupować G01 pod koniec 23 roku , wiedząc że wyjdzie w połowie 24r.   G45

Produkcja g65 ma byc od sierpnia 2026 wiec realnie  2 lata jeszcze. To lepiej wziasc teraz g05 i wymienic na g65 lci

• Lubię to 1
Opublikowano

nie no ale X5 to jest jednak +80 a nawet 100 tys do M50
liczyłem i konfigurowałem kilka razy
no i auto mega fajne ale jednak dużo wieksze i mniej zwinne

Opublikowano
Godzinę temu, Mariusz2709 napisał(a):

Sens jest taki, że:

1) nowe modele coraz częściej mają choroby wieku dziecięcego. Starsze modele mają ten etap już za sobą i najczęściej wiele poprawek wprowadzonych na etapie produkcji

2) Nie każdemu pasuje nowa koncepcja BMW z usuwaniem różnych (przydatnych) elementów wyposażenia (np. brak pokrętła iDrive w nowych seriach 1 i pochodnych, postępująca rezygnacja z przycisków fizycznych)

3) nowe modele są wycenione drożej, niż stare, więc w cenie średnio doposażonego egzemplarza z nowego modelu możesz dostać w pełni wyposażony model poprzedni.