Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Kwiecień / maj, ale nie mam jeszcze konkretów, czekam na informacje kiedy będzie produkowany. Wybrałem podstawową 2.0 benzynę.

Opublikowano

Ja mam marzec 2025, ale miało być jeszcze w tym roku. No, ale już dostałem informację, że "jest strasznie dużo zamówień i termin się przesunie". 

Opublikowano

U mnie pierwotnie produkcja była na początek 2025 ale fabryka przyspieszyła i już jest złożony. Powinien być do odbioru w drugiej połowie grudnia. 

Opublikowano
4 godziny temu, Gooog napisał(a):

U mnie pierwotnie produkcja była na początek 2025 ale fabryka przyspieszyła i już jest złożony. Powinien być do odbioru w drugiej połowie grudnia. 

Jaki model ,?  , kiedy zamówienie składałeś? Może diler twój miał jakiś wolny slot produkcyjny że tak szybko 

Też bym tak chciał😁

Opublikowano

Zamówione 26.06 miało być na początku listopada , teraz znów zmiana  obiecują na koniec roku.

2.0d 

Opublikowano
W dniu 5.11.2024 o 17:46, Mariusz2709 napisał(a):

Jaki model ,?  , kiedy zamówienie składałeś? Może diler twój miał jakiś wolny slot produkcyjny że tak szybko 

Też bym tak chciał😁

M50, praktycznie konfiguracja na full. 25.06 złożone zamówienie.
Mówili że mają tylko jeden slot na ten silnik do końca roku i nie byli przez to skłonni do zbyt wysokich rabatów. Wolałem zgodzić się na produkcję po nowym roku kosztem lepszej ceny. Pare tygodni temu zadzwonił handlowiec ze fabryka zmieniła status, wiec musiało coś się bezpośrednio tam wydarzyć że przesunęli do szybszej produkcji. W zeszłym tygodniu miał już status quality check. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Cześć,

czy ktoś z Was zdecydował się może na zakup bez finansowania u dealera na osobę prywatną i może się podzielić jaki dostał rabat i gdzie? Okolice Krakowa lub Śląsk 🙂

Opublikowano
3 godziny temu, matys55 napisał(a):

Cześć,

czy ktoś z Was zdecydował się może na zakup bez finansowania u dealera na osobę prywatną i może się podzielić jaki dostał rabat i gdzie? Okolice Krakowa lub Śląsk 🙂

Mikołów , to najbliżej ciebie co mi dano duży rabat , dalej , bońkowski ZS inchcape  PO

Do ugrania 14,5-15 oczek z ulicy bez floty , nie prawnik, nie  lekarz itd .

Zależy na którego handlowca natrafisz 

• Dziękuję 1
Opublikowano

Witajcie czy ktoś ma może aktualne info o rabatach na X3 20 benz z finansowaniem od dealera lub bez? Jestem z Pomorskiego.

Opublikowano
20 minut temu, dawozbj napisał(a):

Podeślecie z ciekawości jakie zamówiliście konfigi? Ktoś już tutaj odebrał samochód? 

Masa aut klientów stoi w Kleszczowie na placu importera i nie dostają awizacji do dealerów - głównie ze względu na datę premiery 30 listopada, przed którą w całej Europie nie wolno wydać G45. Zatem do tego czasu tylko demo na ulicy jest szansa uświadczyć.

Opublikowano

O proszę, to wartościowe co mówisz/piszesz. W stanach już od paru tygodni śmigają, ale to wiadomo - inny rynek. Czyli 30 zasyp będzie na ulicach. 

Opublikowano

zamówienie 29 sierpnia na M50  + wszystkie pakiety

produkcja ma się rozpocząć 1 tydzień grudnia

chciałem aby dostawa była w marcu - wiec pewnie jakoś tak wyjdzie

Opublikowano
W dniu 7.11.2024 o 22:36, alekar napisał(a):

Witajcie czy ktoś ma może aktualne info o rabatach na X3 20 benz z finansowaniem od dealera lub bez? Jestem z Pomorskiego.

Na Śląsku z tego mocno szukałem jest do 15%. Bez leasingu dekara i żadnych specjalnych promocji. Benzyna 2.0 

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 8.11.2024 o 12:42, serfer12 napisał(a):

Masa aut klientów stoi w Kleszczowie na placu importera i nie dostają awizacji do dealerów - głównie ze względu na datę premiery 30 listopada, przed którą w całej Europie nie wolno wydać G45. Zatem do tego czasu tylko demo na ulicy jest szansa uświadczyć.

Ciekawe bo widzialem jedna sztuke w Krakowie. Bez oznaczeń jako demo. Ale to wyjatek

Opublikowano

Swoją drogą bardzo ciekawe jak sprawdzi sie silnik 2.0 benzyna 208km. Lekko sie obawiam, czy dynamika będzie do zaakceptowania. Zamówiłem bez jazdy testowej bo wtedy nie była możliwa. 
Może macie doświadczenia?
Żaluję, że w Polskim cenniku nie ma benzyny 2.0 która w stanach ma oznczenie 30i i moc około 260km.  

Opublikowano
12 godzin temu, Thomasonair napisał(a):

Ciekawe bo widzialem jedna sztuke w Krakowie. Bez oznaczeń jako demo. Ale to wyjatek

Demo widziałeś. Nie wszystkie są oklejone. Co przeczy logice wielkiej premiery 30 listopada....

Opublikowano (edytowane)

14 listopada mam umówioną jazdę testową wersją benzynową x3 20, sprzedawca już nią jeździł i mówi że jest silnik ok do tego modelu / tej masy ... zobaczymy. Co do rabatów to udało mi się uzyskać max 11% w dwóch salonach i 16 % u brokera bez obowiązku brania jego leasingu i bez dodatkowej prowizji więc oferta wydaje się kusząca.

Edytowane przez alekar
Opublikowano
1 godzinę temu, alekar napisał(a):

14 listopada mam umówioną jazdę testową wersją benzynową x3 20, sprzedawca już nią jeździł i mówi że jest silnik ok do tego modelu / tej masy ... zobaczymy. Co do rabatów to udało mi się uzyskać max 11% w dwóch salonach i 16 % u brokera bez obowiązku brania jego leasingu i bez dodatkowej prowizji więc oferta wydaje się kusząca.

Silnik jest ok, jeździ się bardzo fajnie, w zasadzie bardzo podobnie do G01, fotele na szczęście wygodne i moim zdaniem w środku też ok. Rabat o jakim piszesz chyba typowy, na wejściu coś mniej mogą dać, po lekkiej negocjacji tyle dostaniesz, ale jak bierzesz w lease to chyba ważniejsze finansowanie, a tu były już różne oferty - nie zawsze najtańsze auto miało najniższa ratę.

Opublikowano
W dniu 3.11.2024 o 17:45, michnikman napisał(a):

Cześć.

Kwiecień / maj, ale nie mam jeszcze konkretów, czekam na informacje kiedy będzie produkowany. Wybrałem podstawową 2.0 benzynę.

Ok to podobnie jak u mnie. Tez ten sam silnik i ten sam termin. Masz doświadczenia z tym silnikiem czy brane w ciemno?

Opublikowano
W dniu 10.11.2024 o 21:41, matys55 napisał(a):

@Thomasonair czy mógłbyś proszę zdradzić jak Ci się udaje uzyskać taki rabat? sam wychodzisz z ofertą do dealera? ja do tej pory dostawałem po max 9%, a czasami wręcz po 5% ..

Na Śląsku 9-10% upustu dają na wejściu bez zbędnego starania. 15% można dostać kiedy postawi sie sprawę konkretnie a wiec „ktoś dał 15% czy wy też dacie?”

finalnie wybrałem lekko poniżej 15% w Gazda Katowice bo mam od nich aktualnie inne auto (VW Arteon) i jestem bardzo zadowolony z serwisu i liczę ze ich salon bmw bedzie na podobnym poziomie. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
12 godzin temu, Thomasonair napisał(a):

Ok to podobnie jak u mnie. Tez ten sam silnik i ten sam termin. Masz doświadczenia z tym silnikiem czy brane w ciemno?

mam w x1 23i , pewnie podobny motor , ta sama konstrukcja , moc też podobna.... nie znam wagi x3 ale x1 w trasy wystarczy , do miasta diabłem dynamiki nie jest ale wystarczy do normalnego przemieszczania się.... 

ogólnie drugi raz bym nie wziął , ale niestety mnie było wtedy x2 m35i ani nowego x3 m40i

male-bmw-2.png