Skocz do zawartości

Po wymianie rozrządu , awaria napędu..Czy to może , mieć związek z zaniedbaniem ze strony warsztatu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam BMW X5 F15 3,0 Diesel ,Xdrive, przebieg 278tyś .Auto z 2014 . Jako że czytając wpisy o awaria w naszych bemkach , często powtarzał się wątek , wymiany rozrządu , przy ok 200tyś przebiegu i ja zdecydowałem się na ten profilaktyczny "zabieg" , chociaż auto nie wykazywało , jakiś oznak jego zużycia typu, dzwonienie przy porannym rozruchu lub zapalanie się kontrolki "Check Engine".

Auto trafiło do zaufanego mechanika , który wcześniej wymieniał w tym samochodzie olej w automatycznej skrzyni biegów i auto chodziło bez

zarzutu.

Po wymianie rozrządu 10.06 auto również chodziło pięknie , nawet lepiej niż poprzednio , ale 2 dni temu wyjeżdżając z garażu , kiedy auto było chwilę na luzie , kiedy już chciałem ruszyć , spod podłogi dał się słyszeć  lekki stuk , coś jakby pięścią w stół i od razu pojawił się komunikat awaria napędu i  nie mogłem wrzucić żadnego biegu , chociaż silnik nadal pracował..

W zwiazku z powyższym pytanie do Was koledzy: 

Czy wymiana rozrządu i wadliwe jego wykonanie mogą mieć związek z tym że doszło do awarii napędu...bo dla mnie szczerze to wydaje się powiązane , choć mechanik twierdzi , że to nie mozliwe...

Wymiana rozrządu to nie jest tania sprawa,a nie usmiecha mi się wydawać kolejne tysiące ...

Proszę o poradę

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

do wymiany rozrządu na pewno była wyjęta skrzynia. Diagnostyka i będzie wiadomo

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW