Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, w skrócie szukam chłopa konkretnego który ogarnie usterkę w 740d, od jakiegoś czasu paliła nie paliła paliła nie paliła (ciepły i zimny silnik to samo), aż przestała całkiem odpalać. Miałem ją już u dwóch mechaników gdzie stwierdzono "skomplikowana jednostka" za dużo pieniędzy włożyłem żeby ją oddać na złom i daję jej ostatnią szansę, może znajdzie się ktoś uczciwy który się zna na rzeczy? a może to jakaś pierdoła? w każdym razie moje zaufanie już podupadło przez tych magików i dalej już nie chcę drążyć tematu jeżeli nie znajdę tutaj odpowiedniej osoby. Na komputerze niby błędów nie ma, tak stwierdził ostatni fachowiec, ale jak to sprawdził skoro silnik zimny, rozrusznik kręci po regeneracji, akumulator nowy kupiłem i tak sobie nią kręcą bez skutku. Pomoże ktoś konkretny ? Jestem z okolic Gliwic/ Śląsk, im bliżej tym lepiej. Postara się odpisać jak najszybciej. Za każdą odp dzięki i pozdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spróbuj na plaku odpalić. Jak odpali to ciśnienie paliwa do sprawdzenia.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
8 godzin temu, szumrak napisał(a):

Spróbuj na plaku odpalić. Jak odpali to ciśnienie paliwa do sprawdzenia.

Cześć Szumrak, dzięki za odp. Próbowałem na dobrym samostarcie i nic, ale to ponoć nie jest dobry pomysł - grozi rozbiegnięciem silnika do bardzo wysokich obrotów, ale (nie znam się). W komorze silnika po przekręceniu zapłonu słychać lekki dziwny świst/pisk, takie jakby rzęzienie, pytałem znajomego czy w jego sprawnej jest tak samo to mi odpisał że nie. Masz kogoś kto się zna na tej jednostce? najlepiej że Śląskiego, chciałbym ją uratować ale nie jeżdżąc z warsztatu do warsztatu lawetą....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niestety nie mam. Do sprawdzenia jeszcze raz błędy DDE i EWS.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, szumrak napisał(a):

Niestety nie mam. Do sprawdzenia jeszcze raz błędy DDE i EWS.

Podjedź, sprawdź - naprawisz/ znajdziesz usterke zapłacę 😁 

Edytowane przez DDR24
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Biorę miotłę i lecę 😉

Opublikowano
2 godziny temu, szumrak napisał(a):

Biorę miotłę i lecę 😉

Po to piszę posta żeby ktoś na miotle podleciał a nie teoria która nic mi nie pomoże. Dzięki że odezwałeś się w ogóle, tak duże forum a widzę że nikt nie jest w stanie pomóc 🤔