Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim F25 nie pali mi się tylko prawy kierunkowskaz ledowy na błotniku

Led jest ok , myślę o przerywaczu ale nie wiem gdzie jest i czy oprócz przerywacza jest jeszcze przekaźnik i gdzie

Dzięki za pomoc

Opublikowano (edytowane)

A co ty byś podejrzewał . Lewa strona kierunkowskazów działa Ok , z prawej strony żarówka przód i tył działają nie działa natomiast led na błotniku ( led sprawny). Czy są osobna przekaźniki prawej i lewej strony czy jest jeden .Jak jest jeden to nie ,  ponieważ dla lewej strony działa 

Moduł FRM gdzie się znajduje ?

Wiem ,że zawracam gitarę ,ale może jeszcze jakieś szczegóły w tym problemie ?

Z góry dzięki 

Edytowane przez bolanty
Opublikowano (edytowane)

Nic więcej tam nie ma, jak nie działa to w najlepszym przypadku wiązka kabli uszkodzona a w gorszym sam moduł. Gdzie jest w x3 nie mam pojęcia ale pewnie gdzieś pod deską rozdzielczą.

Edit

Fotka schematu kierunków

Screenshot_20240616-192104_BimmaEWD.thumb.jpg.7eb828604967416c4b819a1d71ddb1a9.jpg

Edytowane przez Krzyś111685053072
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

W poście wyżej napisałem

Na 100% sprawdź wiązkę w prawym podszybiu. Wychodzi z grodzi gdzie jest skrzynka bezpieczników (schowek) i rozchodzi dalej. Kable gniją wewnątrz wiązki. Rozetnij izolację i sprawdzaj, widać to gołym okiem jak puchną przewody wewnątrz oryginalnej izolacji.