Skocz do zawartości

520i i DISA

520i

Rekomendowane odpowiedzi

No i oto jest....nowa...DISA...made in china....

kosztowała 484 NOK i 78 NOK przesyłka do Norwegii....

Kupiłem według numerów na mojej oryginalnej.

No i zonk..... Pudło podciśnienia jest wyższe niż moje oryginalne o 2 cm. szerokośc, jest taka sama - 15 cm... Ma to jakieś znaczenie?

W sobotę robię przymiarkę. Na razie oglądam ją i obcinam z każdej strony jak komornik szafę....... Niby wygląda solidnie i gdyby nie brak napisów, pewnie nikt by nie poznał że to china.....

W domu już czeka zestaw naprawczy do mojej oryginalnej - niedawno ją wyciągałem i sprawdziłem stan - wygląda bez zarzutu. Brak luzów, pomimo że pracuje od 1999 roku.....

IMG_20240612_185532.jpg

IMG_20240612_185538.jpg

IMG_20240612_185547.jpg

IMG_20240612_185605.jpg

IMG_20240612_185609.jpg

IMG_20240612_185615.jpg

Zewnętrzne pudło? Nie powinno mieć znaczenia. Klapa i ramka muszą się dokładnie zgadzać. Może kupiłeś od 2.5? Jesli chcesz naprawiać swoją są zestawy z alu klapka i stalowym prętem. Nigdy się nie urwie.

Co do chińczyków te disy są spoko. Niektóre mają gorzej zrobione te czerwone uszczelnienia. Febi za ok 250 zł to dobrej jakości chinczyk

Edytowane przez fold

• Zasłużeni forumowicze

W 2,5 jest to samo, może od 3,0 bo tam były większe, to wtedy nie podejdzie.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

12 godzin temu, fold napisał(a):

Może kupiłeś od 2.5?

według numerów z mojej DISy, nie może być od 2,5.....

Może kupiłeś od 2.5? Jesli chcesz naprawiać swoją są zestawy z alu klapka i stalowym prętem.

12 godzin temu, fold napisał(a):

Jesli chcesz naprawiać swoją są zestawy z alu klapka i stalowym prętem

kupiłem już zestaw naprawczy do swojej oryginalnej, pomimo tego że moja chodzi nienagannie....

według aukcji, niestety ten pręt nie jest salowy....

Zobacżęczy a się wsawić stalowy pręt gdy będe w domu, bo ten zestaw już leży i czeka.

w sobotę zrobię przymiarkę i obcykam foto.....zobaczymy jak auto chodzi....

Edytowane przez 520i

się okazało że nie pasuje..... za mała średnica otworu w kolektorze.....

silnik 2.0 ma małą średnicę otworu.....żeby było śmieszniej, to kupowałem według katalogu na stronie (https://czesci.bmwsklep.pl/bmw-seria-5/e39-touring/520i-m52-ece-automat/silnik/kolektor-ssacy-11_7535)....

tam jest numer 11 61 1440049

a moja ma 1440049

ta z zieoną uszczelką  to moja oryginalna

IMG_20240614_182225.jpg

IMG_20240614_182232.jpg

IMG_20240614_182237.jpg

Edytowane przez 520i

• 2 tygodnie później...

no więc....d....pa

Porobiłem zdjęcia otworu montażowego w kolektorze i średnicę montażu DISY mojej i tej którą mi przysłali. Napisałem "kulturnie" w czym rzecz i poprosiłem aby przysłali mi właściwą.

"Dziwnym" zbiegiem okoliczności, mieli długi weekend i musiałem czekać, a zaraz po tym otrzyałem wiadomośc że cała firma jes tna urlopie... W międzyczasie, ta firemka, cichaczem (nie dostałem żadnej informacji z aliekspres, ani od nich) otworzyli spór, który ja oczywiście przegrałem. Informację o tym sporze znalazłem dopiero wczoraj, przez czysty przypadek..... Oczywiście przez ten cały czas na moje maile, firma odpowiadała formułką a'la głupia sztuczna inteligencja w stylu: "czy wszystko w porządku, jeśli tak, to nie odpowiadaj na tą wiadomośc"

firma wystawia swoje rzeczy na Aliexpress i nazywa się "Good car, good life Store" 

Także, zostałem z DISA która nie pasuje do mojego silnika... jak ktoś jest chętny - proszę pisać....w lipcu będę w PL więc mogę przywieźć...