Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, ostatnio mam problem z moim bmw 1 e87 z 2005r. Podczas jazdy w różnych sytuacjach oraz warunkach atmosferycznych wyrzuca mi błędy podwozia, ABS, ręczny i rzuca zegarami. Załączam też filmek, wie ktoś może gdzie szukać problemu? 

Opublikowano

Sprawdź, czy moduł PDC nie jest zalany (Znajduje się w bagażniku z prawej strony, jeśli nie wiesz jak się do niego dostać to obejrzyj np. film z wymiany amortyzatorów tył. Tam będzie pokazane jak zdjąć "wykładzinę"). Jeśli moja diagnoza będzie prawidłowa i znajdziesz tam sporo wody to prawdopodobnie uszczelki lamp tył do wymiany 🙂 

Aktualne Auto:

BMW E87 118d M47TU2D20

Opublikowano

Wiesz co, tam jest sucho. Nie ma tak nawet oznak że mogła być woda, tyle że nie działają mi czujniki parkowania, więc chyba nie powinno to powodować problemu? To co ja robiłem to wymieniłem światła przednie postojowe, bezpiecznik od światła w bagażniku i światła wewnątrz na ledowe. Akumulator sprawdzony i jest bardzo dobry. Nawet sprawdzałem światła wstecznego i działają prawidłowo. Może w sumie głupie pytanie ale myślisz że może coś być z tym kablem od akumulatora po prawej stronie jest odcisniety i przy złączce taśmą izolacyjną klejony. 

Screenshot_20240610_153055_Gallery.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Może głupie pytanie ale nie świecą Ci się cały czas światło stopu boczne? Bo miałem dokładnie to samo tyle, że pdc pływało w wodzie i od tego czasu boczne światła stopu świecą się cały czas, a górne tylko jak naciskam hamulec i za nic nie wiem jak to rozwiązać...

Opublikowano

Cześć, nie mam włączonych świateł stopu. Miałem rozkręcane Kable przy skrzynce z bezpiecznikami, wszystkie wtyczki były dociskane bo może styki były wyrobione ale niestety nic to nie dało znowu wywaliło ten problem. Wydaje mi się że to się dzieje jak się jedzie po drodze z dziurami. Nikt za to się nie chcę brać bo nikt nie wie co ma zrobić. Ja już też nie mam pojęcia wyłączona klimę mam i też tak się dzieję także nie mam już pojęcia nawet gdzie szukać. 

Opublikowano

Wiecie co, miałem nie zresetowaną inspekcję przeglądu. Teraz to zresetowałem i zobaczymy czy coś to zmieni. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chłopacy, jednak moduł był zalany ale u właściciela wcześniej. Cała płytka jest do niczego. Także myślę że winowajca jest 😁 już zamówiłem nową i wymieniłem bezpiecznik to myślę że już będzie dobrze. 

20240718_160823.jpg

20240718_160829.jpg