Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, od wczoraj mam problem z połączeniem internetowym (BMW Online i ConnectedDrive) poprzez fabrycznie zainstalowaną kartę SIM. Nie działają także usługi MyBMW (lokalizacja, czy zdalne zamykanie/otwieranie drzwi). A tak swoją drogą, da się jakoś zwiększyć zasięg lokalizowania pojazdu powyżej 1.5km od telefonu z aplikacją MyBMW?

W jaki sposób mogę dostać się do samochodowego gniazda karty SIM, gdzie ono się znajduje, czy można ją wymienić i zainstalować nową, są jakieś bezpieczniki odpowiadające za kartę sim i łączność internetową? Dziękuję za ewentualną pomoc.
Pozdrawiam.

Zdjęcie ekranu z tytułowym komunikatem (próbowałem ponownie później i wielokrotnie zmieniałem miejsca ;p).
.IMG_20240608_150910.thumb.jpg.cc0e1df9bd0e41a495fa885165d2ad06.jpg
  • Moderatorzy
Opublikowano

Sprawdziłeś na portalu connected drive czy masz aktywne usługi?

• Lubię to 1
Opublikowano
5 godzin temu, Randall napisał(a):

Sprawdziłeś na portalu connected drive czy masz aktywne usługi?

Hej, dziękuję za podpowiedź, usługi są aktywne. Dla pewności wyłączyłem je i ponownie włączyłem, ale niczego to nie zmieniło. Pozdrawiam

Opublikowano

To jest problem, kory musi rozwiązać BMW bo nie jesteś jedyny któremu przestało to działać. Jutro będzie można się najwcześniej dowiedzieć od działu wsparcia w czym jest problem i kiedy naprawią.

• Lubię to 1
Opublikowano
16 godzin temu, SkeYT napisał(a):

To jest problem, kory musi rozwiązać BMW bo nie jesteś jedyny któremu przestało to działać. Jutro będzie można się najwcześniej dowiedzieć od działu wsparcia w czym jest problem i kiedy naprawią.

Hej, dzięki za informację, liczyłem na to, że będzie to wina serwerów po stronie BMW. pozdrawiam