Skocz do zawartości

BMW 528i 2012r Usterka Napędu.

MATi1983

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.  Pojawia mi się komunikat "USTERKA NAPĘDU. MOC ZOSTAŁA OGRANICZONA" Problem w tym że samochód nie zapisuje błędu. Byłem w ASO i diagnostyka komuterowa nic nie wykazała. Zero błędów w komputerze samochodu a komunikat pojawia się nadal. W momecie pojawiania się tego komunikatu z samochodem nic się nie dzieje. Nie ma żadnego szarpnięcia, ograniczenia mocy, dosłownie nic. Gdzie szukać przyczyny? Co może powodować wyświetlanie się tego komunikaty skoro nie wykazuje żadnej usterki? Może ktoś miał podobny problem.

Pozdrawiam

Może błąd w kompie pojawia się w momencie wywaleniu błędu od napędu na ekranie i znika od razu? Ja tak miałem. Okazało się że wiązka od skrzyni biegów była przerwana i błąd był i znikał i dopiero w sekcji skrzyni biegów podczas jazdy pokazywało błąd i od razu znikał dzięki czemu to zdiagnozowałem 

8 minut temu, gom3z napisał(a):

Może błąd w kompie pojawia się w momencie wywaleniu błędu od napędu na ekranie i znika od razu? Ja tak miałem. Okazało się że wiązka od skrzyni biegów była przerwana i błąd był i znikał i dopiero w sekcji skrzyni biegów podczas jazdy pokazywało błąd i od razu znikał dzięki czemu to zdiagnozowałem 

Po pojawieniu się komunikatu naciskam OK i komunikat znika.   

jak nic nie uda Ci się wykombinować to pojedź do kogoś kto się zajmuje elektroniką w BMW spytaj się czy ma ISTA. Jak ma to niech się podłączy i zczyta błędy. Jak nie będzie dalej błędów to poproś żeby na komputerze z którego uruchamia ISTA, żeby przegrał Ci plik z katalogu gdzie ma zainstalowaną ISTA:
ISTA\Transactions\RG_TRANS*

(z Twoim VINem w nazwie)

Najlepiej  prześlij na priv.

Jeżeli jakiś sterownik zgłasza błąd to jest szansa, że wysyła go w momencie wystąpienia też do bramki ZGW. I mimo, ze błąd zostanie usunięty ze zgłaszającego sterownika to może w bramce zostanie jego kopia.

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination

2 godziny temu, adam111 napisał(a):

jak nic nie uda Ci się wykombinować to pojedź do kogoś kto się zajmuje elektroniką w BMW spytaj się czy ma ISTA. Jak ma to niech się podłączy i zczyta błędy. Jak nie będzie dalej błędów to poproś żeby na komputerze z którego uruchamia ISTA, żeby przegrał Ci plik z katalogu gdzie ma zainstalowaną ISTA:
ISTA\Transactions\RG_TRANS*

(z Twoim VINem w nazwie)

Najlepiej  prześlij na priv.

Jeżeli jakiś sterownik zgłasza błąd to jest szansa, że wysyła go w momencie wystąpienia też do bramki ZGW. I mimo, ze błąd zostanie usunięty ze zgłaszającego sterownika to może w bramce zostanie jego kopia.

Dzieki. Poszukam dobrego mechnika i zobaczymy.