Skocz do zawartości

Alarm - powiadomienia

saab

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest jakas opcja sprawdzenia czy podczas naszej nieobecnosci w samochodzie uruchomił sie alarm ?! Nie wydaje sie wam ze takie powiadomienie powinno docierac do aplikacji w telefonie ?!

• Zasłużeni forumowicze

U mnie w idrive7 tego powiadomienia nie ma (uboga jest ta aplikacja w porównaniu do aplikacji Skody np. 🤣). Ktoś nawet u nas na tym forum pisał że w jego elektryku był alert podobny jak tutaj -> https://www.i4talk.com/threads/mybmw-app-car-alarm-alert.12019/

Bo ja wiem czy uboga … Mam tu wszystko czego mi potrzeba z wyjatkiem powiadamiania o ewentualnym alarmie 😉 A no i dziwi mnie też to że z aplikacji nie można zamknac okna dachowego !

Tez interesowałem się tym tematem, ale wnioskuję, że skoro nie mam drive recordera to tych powiadomień nie będę otrzymywał.

Poniżej typowy reklamowy bełkot ale chyba go dobrze rozumiem.

"Czy aplikacja My BMW powiadomi mnie o uruchomieniu instalacji alarmowej w moim BMW?

W zależności od kraju dostawy i wyposażenia Twoje BMW z Operating System 8 lub nowszym może być wyposażone w rejestrator antykradzieżowy stanowiący element składowy aplikacji „Drive Recorder”. Twoje BMW wymaga opcji wyposażenia „Parking Assistant Plus” (SA 5DN) lub „Parking Assistant Professional” (SA 5DW) oraz „instalacji alarmowej” (SA 302). Gdy tylko zadziała czujnik alarmu przechyłowego lub wewnętrzny czujnik ruchu, otrzymasz powiadomienie za pośrednictwem aplikacji My BMW i zyskasz dostęp do nagrań z kamer zewnętrznych Twojego BMW. Dzięki opcji wyposażenia „Kamera wewnętrzna” (SA 4NR) otrzymasz również nagrania z kamery wewnętrznej. Pamiętaj: Należy jednorazowo aktywować rejestrator antykradzieżowy w swoim BMW, zezwolić na dostęp do danych za pośrednictwem aplikacji My BMW i wyrazić zgodę na przetwarzanie danych. W aplikacji My BMW trzeba zalogować się za pomocą identyfikatora BMW ID i zezwolić na powiadomienia push. W niektórych krajach dostawy „BMW Drive Recorder” z rejestratorem antykradzieżowym jest niedostępny ze względu na przepisy prawa."

• Zasłużeni forumowicze

@saab w skodzie alert o alarmie jest bez żadnych dodatkowych wymagań, plus są powiadomienia o przekroczeniu np. danej prędkości lub powiadomienie o opuszczeniu danego obszaru.