Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , posiadam BMW E91 330xi 2005 , jadąc do teściów 250 km w połowie drogi przestał działać nadmuch w aucie , panel sterowania oraz dmuchawa reagują na zmniejszanie czy zwiększanie obrotów słychać jak dmuchawa zwalnia i przyspiesza ale z kratek wentylacyjnych nic nie leci , po dojechaniu na miejsce auto stało 2 dni w garażu nie ruszane i po tym czasie nadmuch zaczął działać normalnie . Przy drodze powrotnej do połowy trasy było wszystko dobrze nadmuch działał a w połowie drogi znowu wysiadło. Dmuchawa działa prawidłowo odkręciłem ja i sprawdziłem , kręci się reaguje na sterowanie , klima działa , sprawdziłem też bezpieczniki wszystko ok , czy ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną takiego zachowania ? 

Opublikowano

Działała wtedy klimatyzacja? Nagle przestało wiać powietrze i zrobiło się duszno?

Może być uszkodzony, albo wysunął się czujnik temperatury parownika. Przez to on zamarza i uniemożliwia przepływ powietrza.

Znajduje się w nagrzewnicy. Można się do niego dostać od strony pasażera ściągając osłonę pod schowkiem

Opublikowano

Dokładnie tak , nagle przestaje wiać z kratek tak samo z siebie , dziś przy odwozeniu dziecka do szkoły nadmuch działał normalnie ale po kilku km znowu brak nadmuchu , sprawdzę ten czujnik temperatury,albo po prostu wymienię na nowy , dziękuję za nakierowanie w którą stronę iść