Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pomp do tdsa nie jest wiele Bosch ma monopol, w serwisie bmw nic z pompami nie robia kupuja nowa od boscha, zakladaja i grubo kasuja i faktycznie jak sie ma ok 12 tys zl to lepiej pojechac do bmw i niech tam wymienia na nowa. Pompa regenerowana w serwisie boscha kosztuje brutto prawie 5 tys w systemie BX (oddajemy stara) kosztuje tyle samo, tak mi powiedzieli w boschu. Ja na wakacjach bylem w serwisie boscha i stwierdzili nieprawidlowa prace nastawnika pompy, pytajac sie o konkrety nie potrafili odpowiedziec, za 30 minutowa diagnoze zaplacilem 315zl. Potem szef mi powiedzial ze moge kupic nowy nastawnik 2.2tys zl ale nie daje mi gwarancji, ze bedzie poprawa, zaproponowal mi regenerowana pompe wtryskowa w sys. BX i mowil o kwocie 3.5tys zl, powiedzialem mu ze jestem zainteresowany wiec przymnie wykonal telefon do producenta czy dostawcy i z 3.5tys zl zrobilo sie 5tys zl za pompe regenerowana. Wiec nie komentuje tego - sa to zlodzieje.

Mam kolege, ktory ma tdsa i kupil jakis rok temu pompe regenerowana i dzisiaj ma te same problemy co kiedys. Wydatek 12tys zl w aucie o wartosci 30tys zl (tyle kosztowal moj) to jest absurd !

Mam nadzieje, ze tak naprawde w problemach tych pomp jest zuzywajacy sie rozdzielacz i jego trzeba wymieniac a nie cala pompe. Rozdzielacz kosztuje ok 2 tys zl i jesli okazaloby sie to prawda to bylo by to dobre dla posiadaczy wszystkich tdsow.

Oto link do ceny pompy wtryskowej w serwisie bmw

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DG71&mospid=47557&btnr=13_0428&hg=13&fg=15

troche tanio co?

i nie sugerujcie sie przelicznikiem ze bedzie to 12 tys zl bedzie wiecej

Opublikowano
Witam,

Pomp do tdsa nie jest wiele Bosch ma monopol, w serwisie bmw nic z pompami nie robia kupuja nowa od boscha, zakladaja i grubo kasuja i faktycznie jak sie ma ok 12 tys zl to lepiej pojechac do bmw i niech tam wymienia na nowa. Pompa regenerowana w serwisie boscha kosztuje brutto prawie 5 tys w systemie BX (oddajemy stara) kosztuje tyle samo, tak mi powiedzieli w boschu. Ja na wakacjach bylem w serwisie boscha i stwierdzili nieprawidlowa prace nastawnika pompy, pytajac sie o konkrety nie potrafili odpowiedziec, za 30 minutowa diagnoze zaplacilem 315zl. Potem szef mi powiedzial ze moge kupic nowy nastawnik 2.2tys zl ale nie daje mi gwarancji, ze bedzie poprawa, zaproponowal mi regenerowana pompe wtryskowa w sys. BX i mowil o kwocie 3.5tys zl, powiedzialem mu ze jestem zainteresowany wiec przymnie wykonal telefon do producenta czy dostawcy i z 3.5tys zl zrobilo sie 5tys zl za pompe regenerowana. Wiec nie komentuje tego - sa to zlodzieje.

Mam kolege, ktory ma tdsa i kupil jakis rok temu pompe regenerowana i dzisiaj ma te same problemy co kiedys. Wydatek 12tys zl w aucie o wartosci 30tys zl (tyle kosztowal moj) to jest absurd !

Mam nadzieje, ze tak naprawde w problemach tych pomp jest zuzywajacy sie rozdzielacz i jego trzeba wymieniac a nie cala pompe. Rozdzielacz kosztuje ok 2 tys zl i jesli okazaloby sie to prawda to bylo by to dobre dla posiadaczy wszystkich tdsow.

Oto link do ceny pompy wtryskowej w serwisie bmw

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DG71&mospid=47557&btnr=13_0428&hg=13&fg=15

troche tanio co?

i nie sugerujcie sie przelicznikiem ze bedzie to 12 tys zl bedzie wiecej

Tak to on jest winny.

Ale jaka masz gwarancje ze po wymianie nastawnika po miesiacu, pol roku, roku nie padnie sekcja pompy? w koncu nasze tdsy maja niezle przebiegi na pewno nie takie jak na licznikach ;D

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

a więc.......chłopaki z warszatu "BMW" od początku mówili ze jest to wina GŁOWICZKI czyli domyślałem sie że jest to ten nastawnik........więc byłem dzisiaj u nich noi powiedzieli ze wyglada to tak iz trzeba wyjąć pompe i podpiąć nastawnik do komputera i przeprogramowac go .......jest to pół dnia roboty a koszt tego 750zł....przypomne ze ziomek nic nie wspomniał o wymianie pompy.......jak zaczoł mówić o Nastawniku tak tak sie trzyma dalej tego..........a znają się chłopaki na tym......aaa i mało tego.....udzielają mi na to gwarancjiii.......

Hmmm.........poniewać raczej podejme sie tego.......boje sie im zostawiac kluczyki z samochodu......taki mały uraz sychiczny:P:P lecz ziomek mi powiedział iż trzeba ją tak zaprogramować zeby była pod dane autoo ponieważ bym wtedy nie mógł odpalić tymi kluczykami później mego samochodu...ze w kluczyku jest jakiś moduł czy coś w tym stylu (zapewne chodzi o Imobilajzer) który steruje równierz pompą.........Prawda Tooooo?????????

Opublikowano

tak troche of topic - ty sie jakasz czy co, ze tak walisz tymi wielokropkami ? czy to jakas nowa moda ?

qrde dawno w Polsce nie bylem widac jestem do tylu w "modnym pisaniu"

zh
Opublikowano
kropek używam jako takich przerywników heheh.....bądź przecinków......to takie moje małe zboczenie komputerowee hahaha....no ale nie to jest w tym temacie chyba najważniejszee
Opublikowano
to takie moje ... zboczenie komputerowee

i tak to troche odbieram i tak tez sie czuje jakbym rozmawial ze ... ;-) sam napisales

zh