Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialem wszystkim polecic ten dodatek ze sklepu connecteddrive - nawet nie wiedzialem ze jest taka pozycja. A podczas podrozy do Italii uratowalo mi tylek dziesiatki razy ! I o dziwo dziala rowniez w Austrii jak i we Włoszech ! Pokazuje kontrole stacjonarne , fotoradary , odcinkowe pomiary predkosci ! Rewelacja !

Opublikowano

Miałem to włączone przez miesiąc ... do yanosika się nie umywa :classic_biggrin: .. chociaż ten ostatni przed laserówką też mnie nie uchronił :classic_laugh:

Opublikowano

Ale jak sie nie umywa ? Informuje o wszystkim. Co wiecej moze byc bez dodatkowych uzadzen , kabli itp. Po prostu wyswietla mi na szybie za ile metrow i co moze mi grozic. Pelna prostota i funkcjonalnosc. 

Opublikowano

Miałem to przez miesiąc - w Łodzi to nie działa - albo inaczej, działa raz na 10 minięć fotoradaru. Jak to taka skuteczność, to dziękuję.

Opublikowano

Radarbot jest jednym z najlepszych apek, jeżdżę po całej Europie na tym od 10 lat zrobiłem ponad 500k km i nie pamiętam żeby mnie kiedyś zawiódł 

• Lubię to 1
Opublikowano
17 godzin temu, saab napisał(a):

Chcialem wszystkim polecic ten dodatek ze sklepu connecteddrive - nawet nie wiedzialem ze jest taka pozycja. A podczas podrozy do Italii uratowalo mi tylek dziesiatki razy ! I o dziwo dziala rowniez w Austrii jak i we Włoszech ! Pokazuje kontrole stacjonarne , fotoradary , odcinkowe pomiary predkosci ! Rewelacja !

Potwierdzam, za granicą dzieła bardzo dobrze. W Polsce, też wzdłuż moich tras pokazuje wszystko, również nowe odcinkowe pomiary.

Opublikowano

Mnie glownie chodzi o zagranice wlasnie , Austrie gdzie jie informuje sie o radarach a tolerancja wynosi 0 km/h o Wlochy gdzie informuja ale w sposob niekoniecznie czytelny dla przyjezdnego itp. Moim zdaniem przy symbolicznej cenie must have dla wyjazdow zagranicznych. 

Opublikowano (edytowane)

Ja też polecę Radarbota z mojej majowej wycieczki na włoską Imolę i okolice, pierwszy raz tego używałem. Ale dopiero się okaże czy i co stamtąd przyjdzie pocztą, bo jak miejscowi zbytnio się nie przejmowali ograniczeniami i odcinkowymi pomiarami prędkości, to siódemką się chyba nie miałem dalej toczyć na prawym jak ostatnia ciota. 😅

PS. Ciekawostka, u nas nie da się przejechać jednego kilometra bez spotkania innego bmw, a tam można przejechać 100 i nie zobaczyć żadnego, bieda panie.

Edytowane przez Markok
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć,

Odkopię temat bo nie ma sensu zakładać nowego. O tym, że pojawiła się taka opcja wiedziałem prawie od początku natomiast celowo tego nie wykupowałem bo wiadomo jak takie aplikacje działają. Chciałem Was zapytać, jak to teraz wygląda? Oczywiście mówimy o jeździe po Polsce. Poprawiło się trochę jej działanie czy dalej yanosik bije na głowę te ostrzeżenia oferowane przez BMW? 

Opublikowano
2 minuty temu, xMecenas napisał(a):

Czy fotoradary pokazuje tylko podczas jazdy na nawigacji czy rownież bez wlaczonej nawigacji?

Z tego co widziałem i z tego co czytałem to nie trzeba mieć włączonej nawigacji. On informuje o tym dźwiękowo + informacja na wyświetlaczu z zegarami i pewnie też na HuD jak ktoś ma. 

Opublikowano
36 minut temu, xMecenas napisał(a):

Czy fotoradary pokazuje tylko podczas jazdy na nawigacji czy rownież bez wlaczonej nawigacji?

To jest dodatkowa aplikacja, która pojawi się wśród innych po zakupie. Działa w tle, bez włączonego prowadzenia w navi. Można ustawić ostrzeganie dźwiękowe i jest pop-up na zegarach.

W br. sprawdziłem w FR, ES, AU, CZ i IT - działa bardzo dobrze. Nie działa w DE.

Opublikowano

Kurcze, jakby się tak BMW dogadało z yanosikiem i korzystało z ich bazy. To była by rewelacja. Albo w ogóle z kilku baz różnych tego typu aplikacji. Bo ten yanosik mnie już coraz bardziej wkur**a. Te reklamy wieczne. Ok, jak jeżdżę częściej to stawiam tą kawę ale jednak aplikacja działająca sobie w tle w samochodzie bez konieczności korzystania z niej z telefonu, była by zdecydowanie lepsza. No nic, może ktoś napisze jak to działa w Polsce bo początki z tego co czytałem to były średnie. Jestem ciekaw czy coś się poprawiło czy dalej jest lipa i szkoda na to kasy. 

Opublikowano

Kilka postów wcześniej pisałem, że w Polsce na trasach, którymi jeżdżę wyrywa wszystko, również nowe odcinki pomiarowe. Mnie zupełnie to wystarcza, czytelna informacja bez zbędnych ozdobników

Opublikowano
4 minuty temu, Hesky napisał(a):

Kilka postów wcześniej pisałem, że w Polsce na trasach, którymi jeżdżę wyrywa wszystko, również nowe odcinki pomiarowe. Mnie zupełnie to wystarcza, czytelna informacja bez zbędnych ozdobników

A on informuje wyłącznie o stałych radarach i odcinkowych pomiarach prędkości czy o nieoznakowanych radiowozach czy kontrolach radarowych również? Bo jeżeli tylko stałe fotoradary i OPP to w sumie mi to wiele daje bo tam gdzie jeżdżę to wszystko wiem co gdzie jest. Zresztą wystarczy patrzeć na znaki. 

Opublikowano

To informuje tylko o stacjonarnych radarach , rowniez tych nieistniejacych ( takie sa maly bmw) i o odcinkowych. Lepiej to miec niz nie. Grneralnie dziala to troche dziwnie bo nawet jesli jedziesz droga rownolegla to informuje. Ale potencjal pokazuje dopiero poza granicami no w Austrii czy Italii. Z tego co widzialem to jest dostepny miesiac probny za free. 

Opublikowano

Sprawdzałem ten miesięczny okres w holandii , yanosik pokazywał więcej ale stówka na rok nie zrujnuje każdy ostrzegacz na wagę złota 🤣

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Woytas napisał(a):

Sprawdzałem ten miesięczny okres w holandii , yanosik pokazywał więcej ale stówka na rok nie zrujnuje każdy ostrzegacz na wagę złota 🤣

Tak ale ja np za granicę autem nie jeżdżę a z kolei yanosik dodatkowo pokazuje kontrole drogowe i nieoznakowane radiowozy, czego ten system BMW nie ma więc płacić nawet te 100zł na rok, gdzie i tak i tak będę musiał yanosika używać, to mija się z celem. Bo ja np chętnie bym zapłacił nawet i 500zł za rok gdyby ten system działał na takiej samej zasadzie jak yanosik i pokazywał informacje również o jakichś robotach drogowych, zagrożeniach, nieoznakowanych radiowozach czy kontrolach radarowych. I to było by jak najbardziej do zrobienia, tylko BMW musiało by się dogadać z takimi właśnie firmami jak wspomniany yanosik, o dostęp do ich baz, rzecz jasna za stosowną opłatą. Ale wtedy ten system miałby zdecydowanie większy sens. Tymczasem informowanie o czymś o czym i tak informują mnie znaki na drogach, bo przecież każdy OPP czy każdy fotoradar, musi być oznaczony wcześniej znakiem informacyjnym to tak słabo trochę. Może jak ktoś jeździ na pałę i nie zwraca uwagi na znaki drogowe to dla niego będzie to pomocne. No ja zawsze na znaki patrzę i nigdy nie ufam nawet temu, co mi wyświetla samochód. 

Edytowane przez dizel1982
Opublikowano

Na znak nie musisz zwrócić uwagi, poprostu można się zagapić , są miejsca stałe oznakowane od lat , z fotoradarem piknie wymalowanym jak słońce a kierowcy jeżdżący tam 2 razy dziennie też potrafią nie zwolnić , 100 pln  dużo nie dużo .... 27 groszy dziennie :classic_laugh: ... jeden przegapiony odcinkowy lub fotoradar i zwraca sie za dekadę :classic_biggrin:

Opublikowano

To sie najlepiej za granica sprawdza nie w kazdym kraju informuja o fotoradarach i odcinkowych. 

Opublikowano
W dniu 11.11.2024 o 11:45, Woytas napisał(a):

Na znak nie musisz zwrócić uwagi, poprostu można się zagapić , są miejsca stałe oznakowane od lat , z fotoradarem piknie wymalowanym jak słońce a kierowcy jeżdżący tam 2 razy dziennie też potrafią nie zwolnić , 100 pln  dużo nie dużo .... 27 groszy dziennie :classic_laugh: ... jeden przegapiony odcinkowy lub fotoradar i zwraca sie za dekadę :classic_biggrin:

Gdybym nie musiał uruchamiać yanosika to pewnie i bym skorzystał ale skoro nie ma tam informacji o bieżących kontrolach to yanosika i tak muszę włączyć. A skoro muszę go włączyć to mam ostrzeżenia o OPP i fotoradarach więc płacenie 100zł na rok, tak naprawdę za jakieś 30% funkcjonalności którą oferuje yanosik to w dalszym ciągu jak dla mnie, 100zł wywalone w błoto. Wolę dać to 100zł potrzebującym 😄 

Opublikowano

Zainstalowałem na okres próbny (1 miesiąc), obczaić jak to działa.

generalnie to tylko stacjonarne fotoradary, więc mało pomocne, bo u nas przed fotoradarami i tak są znaki więc wiadomo kiedy zwolnić.

Jedyne co ciekawe, to np na Zakopiance, wiedział, który fotoradar jest skierowany w moim kierunku a który w przeciwnym.

Dwa lata temu jechałem G30 z gościem na szwajcarskiej autostradzie, miał tą aplikację i tam co chwile miał komunikat o fotoradarze, no ale oni tam nie mają znaków informujących więc faktycznie Szwajcaria, Niemcy, Francja, itp - tam to się opłaca.

Opublikowano

Ja dwa dni temu wykupiłem na rok , dzisiaj testowałem na odcinku z 700 km  S5, A1, A4 yanosik mi nie pokazał jednego fotoradaru w Krakowie , na A4 telefon na którym był odpalony AA,  yanosik , yt music , itd. przegrzał się i zamknąl 12 aplikacji akurat przed odcinkowym ...  jak dla mnie już się zwróciło :classic_biggrin: