Skocz do zawartości

Modyfikacja na otwartą klapę wydechu

pwnsoon

Rekomendowane odpowiedzi

Masz w opisie i komentarzach tego filmu że nie ma błędów na desce a jedynie błąd w sterowniku.

W stanach sporo osób robi ten mod, tryb awaryjny ani nic złego się nie zadzieje - oczywiście jeśli klapa zostanie odłączona gdy jest otwarta a nie zamknięta 😉

Edytowane przez komoornik

12 godzin temu, komoornik napisał(a):

Spowoduje karę więzienia lub 200 PLN grzywny 😉

Przecież sama logika wskazuje że to jest w pełni odwracalny proces. Nie ma opcji aby były jakieś negatywne konsekwencje.

Logika absolutnie nie wskazuje, że odwracalny proces nie może mieć negatywnych konsekwencji dla samochodu 🙂

Był u nas na forum, bodajże X5, użytkownik, któremu uwalili gwarancję po wykryciu odpiętej klapki wydechu.

Nie mogę znaleźć na forum tego wątku z uwaloną gwarancją. 

Znalazłem też informację że usunięcie bezpiecznika F203 przy otwartej klapce również spowoduje że już się nie zamknie.

no śmieszne jest to że klapka np u mnie otwiera się tylko z włączonym Iconic Sounds +tylko w trybie Parking i Reverse a jak daję Drive to się zamyka xD Też chciałem odpiąć wtyczkę na otwartym i cieszyć się lepszym brzmieniem wydechu ale w ASO szybko mi to wybili z głowy. Utrata gwarancji na coś tam (na silnik? nie pamiętam) jeśli to wykryją + filtr GPF niby dostaje bardziej w kość gdy cały czas jest otwarta ta klapka.

Edytowane przez jaworq
Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D

to ja jezdzilem z odpiętą klapką 3 lata w 330i a teraz już rok w m340i i nikt się do niczego nie przyczepił (a roznica nawet w comfort jest zauważalna) 🙂 poza tym gwarancja na silnik to tylko 2 lata...

Edytowane przez michal2-4

18 godzin temu, jaworq napisał(a):

no śmieszne jest to że klapka np u mnie otwiera się tylko z włączonym Iconic Sounds +tylko w trybie Parking i Reverse a jak daję Drive to się zamyka xD Też chciałem odpiąć wtyczkę na otwartym i cieszyć się lepszym brzmieniem wydechu ale w ASO szybko mi to wybili z głowy. Utrata gwarancji na coś tam (na silnik? nie pamiętam) jeśli to wykryją + filtr GPF niby dostaje bardziej w kość gdy cały czas jest otwarta ta klapka.

Rzeczywiście tak jest ! Irytujące to jest że na sporcie nie można sobie głośniej pojeździć..... ;( 

16 godzin temu, michal2-4 napisał(a):

to ja jezdzilem z odpiętą klapką 3 lata w 330i a teraz już rok w m340i i nikt się do niczego nie przyczepił (a roznica nawet w comfort jest zauważalna) 🙂 poza tym gwarancja na silnik to tylko 2 lata...

No w comfort to  powinna być różnica duża ... Pytanie czy jest różnić w trybie sport ????