Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pacjent bmw f11 520d 184km automat kiedy zatrzymuje samochód do zerowej prędkości i mam skrzynie na D auto wibruje przez 2-3 sekundy na wciśniętym hamulcu i po chwili ustaje wibracja. Albo jak wrzucę na P z automatu przestaje wibrować, dodam też fakt że podczas jazdy i ruszania wszystko jest ok. Wibracja nie jest na kierownicy tylko mam wrażenie że całą budą mi trzęsie. Z błędów motoru wyskakuje mi świeca żarowa nr 4. Wcześniej miałem błąd podgrzewacza filtra paliwa to wymieniłem podgrzewacz i od razu filtr. błąd znikł ale drgania nie ustały. Jak zdiagnozować problem żeby nie wymieniać od razu poduszek czy świec czy może hydrokinetyki czy zaworu EGR czy wtrysków jak mogę zdiagnozować problem, już mam dość tych irytujących wibracji. 

Opublikowano

U mnie tak było przy gumowym łączniku tylnego dyfra i poduszką skrzyni. Ale Komputer już Ci podpowiada że masz problem ze świecą a co możesz zrobić jeszcze to dokładnie obejrzeć wszystkie gumy pod autem. Świece wykręcić i obejrzeć to chyba jedna z prostszych rzeczy, może jest okopcona a inne nie więc wtryski lub pierścienie? Po sznurku do kłębka