Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od niedawna zauważyłem pewną przypadłość.

Gdy powoli rozpędzam pojazd wszystko wygląda ok.

Gdy chcę wyprzedzić, a wiążę się to z nagłym wciśnięciu pedału "w podłogę" pojawia się objaw jakby na zmianę ktoś przyczepiał mi ze 2 tony do zderzaka i odpinał. To znaczy ma moc, nagle wyczuwalny spadek mocy i znowu przyspieszenie jakbym dostał z 50 km więcej i tak do czasu aż zwolnię pedał gazu.Dodam, że podczas przyspieszania nie zmieniam położenia(siły nacisku)pedału gazu.

Delphi nie pokazuje błędów skrzyni. pokazuje komunikat o przepływomierzu ale problem pojawia się przy nagłym,gwałtownym przyspieszaniu.

Opublikowano

Jesli masz ten błąd to zacznij od tego, sprawdź szczelność dolotu i podciśnienia, a nastepnie przepływke. Jak dajesz w palnik jest czarna chmura za tobą? Masz dpf?

Opublikowano
22 godziny temu, Attero132 napisał(a):

Jesli masz ten błąd to zacznij od tego, sprawdź szczelność dolotu i podciśnienia, a nastepnie przepływke. Jak dajesz w palnik jest czarna chmura za tobą? Masz dpf?

Dpf nie mam.

Gdy pojeżdżę z prędkością 50 km/h po mieście i wyjadę potem na trasę pierwsze przyciśnięcie gazu generuje czarny dym.

Potem, gdy sie przedmucha lub gdy jadę np po ekspresowej, mogę do woli zmieniac położenie pedału gazu i gram dypu nie wyleci.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Poziom oleju w skrzyni sprawdzony ? Ja tydzień temu na kanale zmieniałem olej - brakowało 2 litry. Objawy miałem identyko jak ty + u mnie doszło szarpanie

• 2 miesiące temu...