Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, problem z e90 325i .. auto świeżo po wymienie oleju, fitrów. Przy mocniejszym ruszaniu zaczął puszczać chmurę białego, gęstego dymu, przy spokojnej jeździe brak jakichkolwiek oznak, silnik pracował równo, żadnych dziwnych odgłosów. Ostatni raz, gdy chciałem sprawdzić czy problem nadal występuje, ruszyłem tak, że auto miało około 3,5tyś obrotów zaczął ponownie wydobywać się biały dym w ilościach ciężkich do opisania, cała ulica była dosłownie biała, wyskoczył check błąd P0306 - wypadanie cylindra szóstego, obroty przed zgaszeniem samochodu spadły do około 200,300 praktycznie gasł. Autko mam w automacie i jakiś czas temu zauważyłem jakby skrzynia głupiała? przy jeździe około 70/80kmh skrzynia wariowała i próbowała co chwile wrzucać wyższy bieg, po czym redukowała go z powrotem i tak w kółko aż do osiągnięcia mniejszej lub wyżej prędkości.. nie mam pojęcia, czy może być do powiązane lecz to jedyny problem, który występował w samochodzie. Mam go już ponad rok i nie działo się do tej pory nic niepokojącego.. Auto na ten moment stoi, zastanawiam się czy mogę w ogóle w bezpieczny sposób próbować go odpalać i jechać do mechanika? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

N52 czy n53?

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png