Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 13.05.2024 o 20:46, przemas43210 napisał(a):

Jaki polecacie wideorejestrator do X3 ?

I jaką folią oklejacie szyby, w przypadku gdy nie ma przyciemnienia fabrycznego?

Ja do G08 zamontowałem kamerkę Viofo A119G, podłączyłem prosto do puszki bezpieczników z przodu od strony pasażera.

Odnośnie tylnych szyb to nie oklejałem, tylko zamontowałem osłony przeciwsłoneczne z Amazona.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

W ktory bezpiecznik sie wpiąłeś?

Kabel poprowadziles pod rantem pidsufitki i slupkiem w dol? Latwo sie sciaga osłone słupka?

Tez bede montowal rejestrator.

Opublikowano
W dniu 10.12.2024 o 12:30, Mimag napisał(a):

W ktory bezpiecznik sie wpiąłeś?

Kabel poprowadziles pod rantem pidsufitki i slupkiem w dol? Latwo sie sciaga osłone słupka?

Tez bede montowal rejestrator.

IMG_7235.thumb.jpg.a4439870a942c831e8ed658208cc35f0.jpg

Proszę, zdjęcie puszki z podpiętymi bezpiecznikami.

Kabel idzie do góry po słupku (osłonę zdejmuje się łatwo, tylko trzeba uważać na "poduszkę powietrzną" w słupku i na gniazdo wyłączania poduszki pasażera żeby się nie popsuło. Od słupka idzie już - jak napisałeś - pod rantem podsufitki.

Ale na dzień dzisiejszy bym się zastanawiał, czy nie kupić czegoś takiego:

https://fitcamx.com/collections/bmw/products/fitcamx-dash-cam-for-bmw-x3-ix3-x3m-2018-2023-g01

Opublikowano

Dzięki za odp i zalaczenie foto. Dlaczego wpinales sie w dwa miejsca? Jedno zasilanie rejestratora a drugie? 

Opublikowano
6 godzin temu, Mimag napisał(a):

Dzięki za odp i zalaczenie foto. Dlaczego wpinales sie w dwa miejsca? Jedno zasilanie rejestratora a drugie? 

Drugie to ACC do aktywacji trybu parkingowego (przy wyłączonym zapłonie kamera nagrywa 1kl/sek).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie masz komunikatu o zwiększonym poborze prądu w czasie gdy auto było zamknięte/uzbrojone?

U mnie tryby parkingowe skutkowały takowym komunikatem (iX3).

Opublikowano
2 godziny temu, Pe.te napisał(a):

Nie masz komunikatu o zwiększonym poborze prądu w czasie gdy auto było zamknięte/uzbrojone?

U mnie tryby parkingowe skutkowały takowym komunikatem (iX3).

Mam, jak samochód stoi przez tydzień nieruszany. Jak jeżdżę normalnie (codziennie albo co drugi dzień) to nic takiego się nie nie dzieje.