Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam taki dziwny problem, którego nie mogę rozwiązać w swojej f10.

Podczas skręcania na parkingu słychać jakieś dziwne dźwięki. Najbardziej na postoju jak kręcę maxymalnie.

Myślałem, że to łożysko amortyzatora, ale dźwięk podczas skręcania ewidentnie słychać z samego przodu samochodu, nad chłodnicą. Jest to dźwięk bardziej takiego rozprężającego plastiku, na pewno nie metaliczny

Miał ktoś podobne objawy?

Opublikowano

Tak, kierownica chodzi lekko jak zawsze.

Dodam, że na stacji diagnostycznej byłem. Cale zawieszenie sztywne. Kazali mi wymienić gumki na stabilizatorze, wymieniłem ale nie pomogło.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie powinno się kręcić kierownicą, gdy auto stoi w miejscu. Chyba że w celu testowym.

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano
5 godzin temu, Wioletta napisał(a):

Nie powinno się kręcić kierownicą, gdy auto stoi w miejscu. Chyba że w celu testowym.

Na parkingu wolno jadąc też to słychać podczas skręcania kołami.

Opublikowano

Znany problem w F10/11. Musisz nasmarowac jeden element na kolumnie kierowniczej. 

b72b536e244610f0med.jpg
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, ale u mnie zupełnie inne objawy są.

Postaram się nagrać filmik jak to słychać oraz skąd dobiega dźwięk.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 30.04.2024 o 14:52, maazur napisał(a):

Dzięki za odpowiedź, ale u mnie zupełnie inne objawy są.

Postaram się nagrać filmik jak to słychać oraz skąd dobiega dźwięk.

I jak tam? Coś nowego się dowiedziałeś / filmik nagrałeś? 🤔 Czasem mam tak u siebie, że jak ruszam ze skręconymi kołami to coś jakby przeskakiwało, tarło ( to na pewno nie koła, nie zawsze objaw występuje) 

Opublikowano
W dniu 10.05.2024 o 19:26, Majkeloo7 napisał(a):

I jak tam? Coś nowego się dowiedziałeś / filmik nagrałeś? 🤔 Czasem mam tak u siebie, że jak ruszam ze skręconymi kołami to coś jakby przeskakiwało, tarło ( to na pewno nie koła, nie zawsze objaw występuje) 

Nie nagrałem, bo ostatnio na nic nie mam czasu po pracy...

Byłem  swojego głównego mechanika, powiedział że wg niego jakaś śruba się poluzowała (gdzieś przy sankach np.). Trzeba zdjąć osłonę i szukać winnego.

Termin mam umówiony do mechanika za miesiąc więc jeszcze trochę muszę z tym żyć...